Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Συμβαίνει ΚΑΙ στα βρέφη - AllYou.gr

Search

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Συμβαίνει ΚΑΙ στα βρέφη

6 τρόποι να το ανακουφίσεις! 

> ΠΑΙΔΙ ::
11 Φεβρουαρίου 2016

Η αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠ) εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της και την παρουσία η όχι άλλων συμπτωμάτων. Η ΓΟΠ συνήθως δεν χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λεπτομερής ενημέρωση, εκπαίδευση και ο ενθάρρυνση των γονέων αρκούν. Εφόσον η παλινδρόμηση είναι πολύ συχνή και δημιουργεί προβλήματα, μερικά απλά μέτρα μπορεί να φανούν πολύ βοηθητικά:

1. Συνιστάται η τροποποίηση της θέσης του σώματος του μωρού στον ύπνο (ύπτια ανάρροπη), με ανύψωση του μέρους της κούνιας που τοποθετείται το κεφάλι του μωρού κατά 30 μοίρες. Η πρηνής θέση κατά τον ύπνο ελαττώνει την ΓΟΠ σε σχέση με την ύπτια ή ανάρροπη θέση. Επειδή όμως η πρηνής θέση κατά τον ύπνο έχει συσχετισθεί με αύξηση του κινδύνου αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, δεν συνιστάται στις ηλικίες που ο αιφνίδιος θάνατος των βρεφών εμφανίζει αυξημένη συχνότητα.

2. Μετά το γεύμα κρατάμε το μωρό όρθιο στην αγκαλιά μας για 20-30 λεπτά.

3. Προσπαθούμε να βάζουμε το μωρό να ρεφτεί στη μέση του γεύματος και στην περίπτωση που αυτό θηλάζει μετά το τέλος της σίτισης από τον ένα μαστό.

4. Δεν πρέπει να περιορίζουμε τα γεύματα του μωρού, γιατί αυτό μπορεί να παρεμποδίσει την αύξησή του. Παρόλα αυτά η χορήγηση μικρών και συχνών γευμάτων μπορεί να ελαττώσει την παλινδρόμηση.

5. Η χρήση ειδικού γάλακτος που περιέχει συστατικά τα οποία το κάνουν πιο παχύρευστο μπορεί να ελαττώσει τον αριθμό των επεισοδίων ΓΟΠ.

6. Παρότι η ΓΟΠ δεν σχετίζεται τις περισσότερες φορές με δυσανεξία στο γάλα αγελάδας, τα συμπτώματα των δύο καταστάσεων μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους. Συνεπώς ο Παιδίατρος μπορεί να συστήσει τη χορήγηση γάλατος με υδρολυμένη πρωτείνη (υποαλλεργικού), για 2-4 εβδομάδες.

Παρότι η ΓΟΠ αντιμετωπίζεται κυρίως με την εφαρμογή συντηρητικών μέτρων, σε μερικές σοβαρές περιπτώσεις ο γιατρός σας θα συστήσει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα του μωρού, να επουλωθεί ο βλεννογόνος του οισοφάγου και να προληφθούν μελλοντικές επιπλοκές.

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 τρόποι να διαχειριστείς τη ζήλια του

Σε ζηλεύει; Μάθε πώς μπορείς να αποφύγεις τις σκηνές ζηλοτυπίας που ενδέχεται να φθείρουν τη σχέση σας.
FASHION NEWS

Tα 10 καλύτερα looks από την Chanel Métiers d’Art συλλογή

Ετοιμάσου να αντικρύσεις ιδιοφυή σύνολα, δια χειρός Karl Lagerfeld!
BEAUTY TIPS

3 φρούτα που θα βελτιώσουν την επιδερμίδα σου

Ενίσχυσε την διάθεση και το δέρμα σου εκ των έσω!
ΑΣΚΗΣΗ

Ποια ώρα είναι καλύτερα να προπονείσαι;

Μια νέα μελέτη, αποκαλύπτει αν τελικά υπάρχει ιδανική ώρα για να το ρίξεις στην άσκηση.
×