8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις ΠΡΙΝ αγοράσεις παιδικό καρότσι - AllYou.gr

Search

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις ΠΡΙΝ αγοράσεις παιδικό καρότσι

Οδηγός αγοράς για μανούλες! 

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Φεβρουαρίου 2016

Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις το πρώτο του καρότσι; Αυτά πρέπει να κάνεις, πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση: 

1. Βρες το σωστό μέγεθος: Το καρότσι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Εξίσου σημαντικό, είναι να είναι χρηστικό και για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Τι εννοούμε; Φρόντισε ώστε οι διαστάσεις του να του επιτρέπουν να χωρά ανοικτό στο ασανσέρ της πολυκατοικίας και κλειστό στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου. 

2. Δώσε προσοχή στο βάρος του: Απόφυγε εκείνα που είναι υπερβολικά βαριά σαν κατασκευή. Σκέψου το: αν το καρότσι είναι βαρύ από μόνο του, φαντάσου πόσο "δυσκίνητο" θα γίνει για σένα αν του προσθέσεις και το βάρους του παιδιού. 

3. Μελέτησε προσεκτικά το κάθισμα: Πρέπει να είναι ευρύχωρο, αφενός για να είναι άνετο το παιδί και αφετέρου για α έχεις περιθώριο να το χρησιμοποιήσεις όσο θα ψηλώνει και θα παίρνει βάρος. Αν το παιδί είναι νεογέννητο, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η η πλάτη του καθίσματος να είναι ρυθμιζόμενη έτσι ώστε να οριζοντιώνεται (180°) για να μπορεί το παιδί να κοιμηθεί άνετα.

4. Κοίταξε το ύφασμα: Προτίμησε να είναι βαμβακερό, ώστε να ιδρώνει λιγότερο η πλάτη του παιδιού. Καλό είναι επίσης να αποσπάται, ώστε να μπορείς να το πλένεις τακτικά.   

5. "Στόχευσε" σε ζώνη 5 σημείων: Επίλεξε καρότσι με ζώνες ασφαλείας που θα ασφαλίζουν όχι μόνο τη μέση αλλά και τους ώμους του παιδιού (πέντε σημείων).

6. Έλεγξε τα... φρένα του: Η ύπαρξή τους κρίνεται απαραίτητη και στις τέσσερις ρόδες, αν δεν θέλεις να... κυνηγάς το καρότσι (και μαζί και το παιδί) στις κατηφόρες! Προτίμησε εκείνα που έχουν κεντρό μηχανισμό χειρισμού τους, για μεγαλύτερη ευκολία.  

7. Διάλεξε το σωστό χερούλι: Απόφυγε τα καρότσια με ενιαία μπάρα και προτίμησε εκείνα με χερούλια (μπαστούνια ή μπάρες). Διαθέτουν αυξομειούμενο ύψος, γεγονός που τα κάνει πιο εύχρηστα.  

8. Διάβασε τις... πιστοποιήσεις του: Ίσως το σημαντικότερο όλων είναι το καρότσι που θα επιλέξεις να πληροί τις προδιαγραφές για να διατίθεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα διασφαλίσει τόσο σε σένα όσο και στο μικρό σου ασφαλέστερες βόλτες! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!