Το "τσιμπάει" ο λαιμός του; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις - AllYou.gr

Search

Το "τσιμπάει" ο λαιμός του; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις

Βήχας, τέλος! 

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Φεβρουαρίου 2016

Άσε μας να μαντέψουμε: κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρύων μηνών, το "γκούχου γκούχου" του παιδιού σου αλλά και το παράπονο "μαμά, με πονάει ο λαιμός μου" έχουν μπει για τα καλά στο πρόγραμμα ημερήσιας διάταξής σου, σωστά; Ξέρουμε, όλες λίγο πολύ οι μανούλες αυτή την περίοδο, περνούν ακριβώς το ίδιο -πόσο μάλλον αν το παιδί πηγαίνει στο σχολείο.

Πάμε να δούμε που οφείλεται και κυρίως πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις;

Τι φταίει: Ο πονόλαιμος είναι πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε έναν απλό ερεθισμό του φάρυγγα ή και ακόμα να εμφανίζεται ως εκδήλωση κάποιας ιογενούς ή μικροβιακής λοίμωξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ευθύνεται μια ιογενής φαρυγγίτιδα, δηλαδή το κοινό κρυολόγημα, που μπορεί να συνοδεύεται και από συνάχι (ρινοφαρυγγίτιδα) ή και από βήχα. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν σε λίγες ημέρες. 

Τι πρέπει να κάνεις: Καταρχάς να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού του με ανάπαυση, διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, λήψη άφθονων υγρών και γαργάρες με αλατόνερο ή χαμομήλι. Ως προς τα φάρμακα, τα αντιπυρετικά και τα παυσίπονα θα το ανακουφίσουν. Αντίθετα, μην του δώσεις αντιβιοτικό. Δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα απέναντι στους ιούς.

Πότε να πας στο γιατρό: Αν ο ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, συνοδεύεται από υψηλό πυρετό (πέραν των 3 ημερών), από δύσπνοια και δυσκολία κατάποσης, διόγκωση λεμφαδένων στον τράχηλο, επέκταση του πόνου στα αυτιά, βράχνιασμα που δεν περνάει παρά τη θεραπεία ή εξανθήματα, καλό είναι να απευθυνθείς άμεσα στο παιδίατρο. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...