Το "τσιμπάει" ο λαιμός του; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις - AllYou.gr

Search

Το "τσιμπάει" ο λαιμός του; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις

Βήχας, τέλος! 

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Φεβρουαρίου 2016

Άσε μας να μαντέψουμε: κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρύων μηνών, το "γκούχου γκούχου" του παιδιού σου αλλά και το παράπονο "μαμά, με πονάει ο λαιμός μου" έχουν μπει για τα καλά στο πρόγραμμα ημερήσιας διάταξής σου, σωστά; Ξέρουμε, όλες λίγο πολύ οι μανούλες αυτή την περίοδο, περνούν ακριβώς το ίδιο -πόσο μάλλον αν το παιδί πηγαίνει στο σχολείο.

Πάμε να δούμε που οφείλεται και κυρίως πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις;

Τι φταίει: Ο πονόλαιμος είναι πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε έναν απλό ερεθισμό του φάρυγγα ή και ακόμα να εμφανίζεται ως εκδήλωση κάποιας ιογενούς ή μικροβιακής λοίμωξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ευθύνεται μια ιογενής φαρυγγίτιδα, δηλαδή το κοινό κρυολόγημα, που μπορεί να συνοδεύεται και από συνάχι (ρινοφαρυγγίτιδα) ή και από βήχα. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν σε λίγες ημέρες. 

Τι πρέπει να κάνεις: Καταρχάς να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού του με ανάπαυση, διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, λήψη άφθονων υγρών και γαργάρες με αλατόνερο ή χαμομήλι. Ως προς τα φάρμακα, τα αντιπυρετικά και τα παυσίπονα θα το ανακουφίσουν. Αντίθετα, μην του δώσεις αντιβιοτικό. Δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα απέναντι στους ιούς.

Πότε να πας στο γιατρό: Αν ο ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, συνοδεύεται από υψηλό πυρετό (πέραν των 3 ημερών), από δύσπνοια και δυσκολία κατάποσης, διόγκωση λεμφαδένων στον τράχηλο, επέκταση του πόνου στα αυτιά, βράχνιασμα που δεν περνάει παρά τη θεραπεία ή εξανθήματα, καλό είναι να απευθυνθείς άμεσα στο παιδίατρο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!