5 "χρυσοί" κανόνες για την παιδική διατροφή - AllYou.gr

Search

5 "χρυσοί" κανόνες για την παιδική διατροφή

Τήρησέ τους κατά γράμμα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Φεβρουαρίου 2016

Με την παιδική παχυσαρκία να έχει πάρει -τα τελευταία χρόνια- επικίνδυνες διαστάσεις, είναι απολύτως φυσιολογικό (και επιθυμητό) να αγχώνεσαι για το βάρος του παιδιού σου και τις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία του. Αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να το... εκπαιδεύσεις" στην υγιεινή διατροφή; Υπάρχει!  

1. Εκπαίδευσε από νωρίς το παιδί σου σε όλες τις γεύσεις, ώστε να του είναι αποδεκτές, όταν το φαγητό γίνει συνειδητή επιλογή.

2. Το μαγειρεμένο φαγητό και η σαλάτα δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό τραπέζι. Η λύση του «έτοιμου γεύματος» πρέπει να περιορίζεται σε ελάχιστες, «ειδικές» μέρες. Σε καμία περίπτωση μην του προσφέρεις ένα «απαγορευμένο» προϊόν ως «ανταμοιβή».

3. Προσπαθήστε να τρώτε όσο πιο συχνά γίνεται όλοι μαζί σαν οικογένεια. Κάνε την ώρα του φαγητού ευχάριστη, με ανταλλαγή απόψεων κι όχι με παρατηρήσεις και διαπληκτισμούς.

4. Η βάση της διατροφής πρέπει να είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Περιόρισε το κρέας καθώς και τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά λιπαρά ή/και ζάχαρη.

5. Ενθάρρυνε το παιδί να συμμετέχει στα ψώνια αλλά και στην προετοιμασία του φαγητού, ώστε να το "εκπαιδεύσεις" από νωρίς στους κανόνες υγιεινής διατροφής!  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!