Φοβάται τον παιδίατρο; 5 τρόποι για του το κάνεις... πανεύκολο - AllYou.gr

Search

Φοβάται τον παιδίατρο; 5 τρόποι για του το κάνεις... πανεύκολο

Απομυθοποίησε την επίσκεψη!

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Φεβρουαρίου 2016

Φοβάται τον… κύριο με την άσπρη μπλούζα; Δεν χρειάζεται να του τάζεις  σοκολάτες, γαριδάκια ή παιχνίδια για να το πείσεις να σε ακολουθήσει μέχρι το ιατρείο. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν. 

1. Δώσ' του το καλό παράδειγμα. Προσπάθησε να απαλλαγεί πρώτη εσύ από το φόβο, το άγχος ή την αμηχανία για τους γιατρούς, ώστε κι εκείνο να πειστεί ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται στη θέα της «λευκής ποδιάς»!  

2. Καθιέρωσε συχνές συναντήσεις για προληπτικές εξετάσεις. Είναι συνήθως ανώδυνες και θα το βοηθήσουν να μην συνδέει την επίσκεψη στο γιατρό απαραίτητα με κάποιο πρόβλημα υγείας.   

3. Μην το αναγκάζεις να ξαπλώνει στο «ψυχρό» κρεβάτι του ιατρείου. Τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσει αρκετά, μπορείς να το κρατάς ήρεμα στα γόνατά σου. Συγχρόνως, φρόντισε να καθησυχάζεις τυχόν ανησυχίες του με λόγια τρυφερά αλλά… αποφασιστικά. 

4. Μην του λες ψέματα ότι «το εμβόλιο δεν πονά». Εξήγησέ του ότι θα νιώσει ένα τσιμπιματάκι, όμως, οποιαδήποτε ενόχληση θα περάσει σε 1-2 λεπτά. Παραδέξου επίσης, ότι σε κανέναν δεν αρέσει να του κάνουν ενέσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητες για να προστατευτεί ο οργανισμός.    

5. Απόφυγε, αν είναι εφικτό, να επισκέπτεστε τον γιατρό στις ώρες αιχμής (π.χ., το απόγευμα της Δευτέρας που υπάρχει συνήθως μεγάλη «ουρά», είτε από τα πιτσιρίκια που αρρώστησαν το Σαββατοκύριακο είτε γιατί οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν δουλειά), καθώς η αναμονή θα δημιουργήσει μεγαλύτερο εκνευρισμό στο παιδί.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!