ΕΤΣΙ θα κάνεις πιο αρμονική τη "συγκατοίκηση" των παιδιών σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα κάνεις πιο αρμονική τη "συγκατοίκηση" των παιδιών σου

Υπάρχει τρόπος! 

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Φεβρουαρίου 2016

Είναι γεγονός: Μπορεί η συγκατοίκηση δύο παιδιών στο ίδιο υπνοδωμάτιο να είναι μία σχετικά δύσκολη διαδικασία, αλλά, όταν υπάρχει έλλειψη χώρου, είναι αναγκαία. 

Συνήθως, οι περισσότερες ενστάσεις προκύπτουν από το πρωτότοκο παιδί, το οποίο, μέχρι πρότινος, είχε συνηθίσει να απολαμβάνει όλα τα "πλεονεκτήματα" του (δικού του) δωματίου. Επομένως, το πρώτο σου μέλημα είναι να διευκολύνεις εκείνο, ώστε να δεχτεί τον μικρό του συγκάτοικο. Πώς θα τα καταφέρεις; Προσπάθησε να κάνεις τα παρακάτω! 

1. Μίλησέ του με υπομονή και επιμονή. 

2. Διαβεβαιωσέ το το ότι θα εξακολουθήσει να έχει τη δική του γωνιά (με δικό του γραφείο, ράφια και συρτάρια που κλειδώνουν).  

3. Πρόσπάθησε να του εξηγήσεις ότι θα προσπαθήσεις να διδάξεις από νωρίς στο «μικρό» να σέβεται τα πράγματα και τις συνήθειές του μεγαλύτερου, τονίζοντας παράλληλα και τη θετική πλευρά: περισσότερα διαθέσιμα παιχνίδια, περισσότερες ευκαιρίες για… αταξίες και καθόλου νυχτερινοί φόβοι. Δύο παιδιά μαζί, αισθάνονται πάντα πιο δυνατά.

4. Δώσ' του την υπόσχεση ότι, αν η «συγκατοίκηση» δεν πάει καλά, θα προσπαθήσεις να βρεις μια άλλη λύση. 

Tip: Για να εξασφαλίσεις τη «διαχωριστική γραμμή», μπορείς να τοποθετήσεις ένα πολύχρωμο πάνελ ή να του φτιάξεις το δικό του «σπιτάκι», τεντώνοντας γύρω από το κρεβάτι ένα ύφασμα σαν κουρτίνα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!