Η ερώτηση της ημέρα: "Τρώει τα νύχια του. Πώς μπορώ να του κόψω τη συνήθεια;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρα: "Τρώει τα νύχια του. Πώς μπορώ να του κόψω τη συνήθεια;"

Καταρχάς, με υπομονή. 

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Φεβρουαρίου 2016

Πρόκειται για μία "διαδικασία" αγαπημένη όχι μόνο στα μικρά, αλλά και στα... μεγαλύτερα παιδιά. Ο λόγος για την ονυχοφαγία, την τάση δηλαδή του παιδιού να τρώει τα νύχια του. Σου θυμίζει κάτι; Αν την έχει και το δικό σου παιδί, έτσι θα του την... κόψεις, πριν γίνει "κακή συνήθεια". 

1. Βρες τον ένοχο: Συνήθως η ονυχοφαγία αποτελεί ένδειξη άγχους. Οπότε, το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι να αποκωδικοποιήσεις τους λόγους που το στρεσάρουν (π.χ. το σχολείο, ο ερχομός ενός νέου παιδιού κ.ά.) και να προσπαθήσεις να το βοηθήσεις. 

2. Δώστ' του εναλλακτική: Κάθε φορά που το παιδί σου καταφεύγει σ’ αυτή την ασχολία, όταν παρακολουθεί τηλεόραση ή όταν απλώς βαριέται, προσπάθησε να κρατήσεις τα χέρια του απασχολημένα, π.χ. με το αγαπημένο του παιχνίδι. Κάνε το αντίστοιχο και με το στόμα του: "απασχόλησέ" το με υγιεινά σνακ, όπως στικ λαχανικών ή μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη. 

3. Στο φαρμακείο ολοταχώς: Αν τα παραπάνω δεν "πιάσουν", θα χρειαστεί να καταφύγεις σε πιο δραστικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές; Στην αγορά θα βρεις ειδικά διάφανα βερνίκια νυχιών, των οποίων η πικρή γεύση λειτουργεί απωθητικά, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του.

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!