Η ερώτηση της ημέρα: "Τρώει τα νύχια του. Πώς μπορώ να του κόψω τη συνήθεια;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρα: "Τρώει τα νύχια του. Πώς μπορώ να του κόψω τη συνήθεια;"

Καταρχάς, με υπομονή. 

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Φεβρουαρίου 2016

Πρόκειται για μία "διαδικασία" αγαπημένη όχι μόνο στα μικρά, αλλά και στα... μεγαλύτερα παιδιά. Ο λόγος για την ονυχοφαγία, την τάση δηλαδή του παιδιού να τρώει τα νύχια του. Σου θυμίζει κάτι; Αν την έχει και το δικό σου παιδί, έτσι θα του την... κόψεις, πριν γίνει "κακή συνήθεια". 

1. Βρες τον ένοχο: Συνήθως η ονυχοφαγία αποτελεί ένδειξη άγχους. Οπότε, το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι να αποκωδικοποιήσεις τους λόγους που το στρεσάρουν (π.χ. το σχολείο, ο ερχομός ενός νέου παιδιού κ.ά.) και να προσπαθήσεις να το βοηθήσεις. 

2. Δώστ' του εναλλακτική: Κάθε φορά που το παιδί σου καταφεύγει σ’ αυτή την ασχολία, όταν παρακολουθεί τηλεόραση ή όταν απλώς βαριέται, προσπάθησε να κρατήσεις τα χέρια του απασχολημένα, π.χ. με το αγαπημένο του παιχνίδι. Κάνε το αντίστοιχο και με το στόμα του: "απασχόλησέ" το με υγιεινά σνακ, όπως στικ λαχανικών ή μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη. 

3. Στο φαρμακείο ολοταχώς: Αν τα παραπάνω δεν "πιάσουν", θα χρειαστεί να καταφύγεις σε πιο δραστικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές; Στην αγορά θα βρεις ειδικά διάφανα βερνίκια νυχιών, των οποίων η πικρή γεύση λειτουργεί απωθητικά, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!