Η ερώτηση της ημέρας: "Πώς μπορώ να αφαιρέσω το κερί από τα αυτιά του μωρού μου;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρας: "Πώς μπορώ να αφαιρέσω το κερί από τα αυτιά του μωρού μου;"

ΕΤΣΙ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Μαρτίου 2016

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό: Η ύπαρξη λίγου κεριού στα αυτιά των παιδιών όχι μόνο είναι φυσιολογική αλλά έχει και προστατευτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι ένα απλό καθάρισμα με την πετσέτα μετά το μπάνιο, είναι συνήθως αρκετό για τη φροντίδα τους. 

Τι κάνουμε, όμως, αν πρέπει να καθαριστεί πιο επισταμένα το εσωτερικό των αυτιών; Καλό είναι να μην προσπαθήσεις εσύ, αλλά να αφήσεις τους ειδικούς (βλ. τον παιδίατρο) να αφαιρέσει το κερί, ώστε να είσαι βέβαιη ότι δεν θα πάει τίποτα... στραβά. Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να κάνεις εσύ... τον μικρό γιατρό, τότε -τουλάχιστον κάν' το σωστά. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; 

Αν το κερί είναι αρκετό και δεν μειώνεται από μονό του, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2-3 σταγόνες χλιαρό (προσοχή, όχι καυτό!) ελαιόλαδο, τις οποίες θα ρίξεις σε λίγο βαμβάκι κι έπειτα θα το τοποθετήσεις στο άνοιγμα του αυτιού. Άφησέ το για περίπου 2-3 ώρες. Εναλλακτικά, κάνε το ίδιο χρησιμοποιώντας φυσικό αλατόνερο, καθώς επίσης μπορεί να μαλακώσει το κερί και να το σπρώξει προς την έξοδο.

Προσοχή προσοχή: Αν υποψιάζεσαι ότι έχει τρυπήσει το τύμπανο του παιδιού, ζήτησε άμεσα την βοήθεια του παιδιάτρου σου και -σε καμία περίπτωση- μην χρησιοποιήσεις τίποτα από τα παραπάνω. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!