Η ερώτηση της ημέρας: "Πώς μπορώ να μειώσω τους φόβους του παιδιού;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρας: "Πώς μπορώ να μειώσω τους φόβους του παιδιού;"

Με τον παρακάτω σύντομο οδηγό! 

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Φεβρουαρίου 2016

1. Μην τους... δημιουργείς: Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρώτη εσύ θα πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ως μέσο πειθαρχίας εκφράσεις τύπου "ο μπαμπούλας, ο λύκος, το τέρας" κ.λπ.. Όσο "αθώα" κι αν σου ακούγονται, ενδέχεται να είναι η πηγή του... κακού. 

2. Έλεγξε τι βλέπει στην τηλεόραση: Ακόμη και τα παιδικά προγράμματα μπορεί να το τρομάξουν.

3. Μην γελοιοποιείς την κατάσταση: ...μην κοροϊδεύεις το παιδί και μην υποτιμάς τον φόβο του, στην προσπάθειά σου να το κάνεις να τον αποβάλλει. 

4. Συζήτησέ το μαζί του: Ζήτησέ του να σου εξηγήσει ακριβώς τι και γιατί το φοβίζει. Γνωρίζοντας την... πηγή του κακού, μπορείς να το βοηθήσεις με λογική και επιχειρήματα και να του αποδείξεις σταδιακά ότι δεν έχει λόγο να φοβάται.  

5. Δείξε υπομονή και επιμονή: Μη "σπρώχνεις" ποτέ βίαια το παιδί κοντά στον παράγοντα που του προκαλεί φόβο, γιατί έτσι μπορεί να τον μεγεθύνεις. Είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να το εξοικειώσεις σταδιακά.

6. Αποδυνάμωσε το φόβο του: Με ποιο τρόπο; Διαβάζοντας σχετικά παιδικά βιβλία ή φτιάχνοντας αστείες ιστορίες. Ταυτόχρονα, καλό είναι να αποφεύγεις τις ιστορίες και τα παραμύθια που θα τον επιτείνουν. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!