ΕΤΣΙ θα κάνεις το παιδί σου γερό... ως το κόκαλο - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα κάνεις το παιδί σου γερό... ως το κόκαλο

Παίδες εν δράσει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
27 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Θέλεις να δυναμώσεις τα οστά του παιδιού σου; Μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να ξεκινήσεις από νωρίς! Οι ειδικοί επισημαίνουν πως για έναν υγιή σκελετό κατά την ενήλικη ζωή τα οστά χρειάζονται φροντίδα από την παιδική κιόλας ηλικία. Κι αν θεωρείς πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνει είναι αρκετά για να τον διασφαλίσουν, οι επιστημονικές έρευνες έρχονται να σε διαψεύσουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξίσου καθοριστικής σημασίας είναι και η καλή φυσική κατάσταση, κάτι που –όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία– αποτελεί «προνόμιο» μόνο του 25% των παιδιών. Το περπάτημα, σε συνδυασμό με την ενασχόληση με κάποιο άθλημα, μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των παιδιών, χτίζοντας έναν γερό οργανισμό για το μέλλον.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Για να είναι το παιδί σου γερό... ως το κόκαλο, πρέπει να γυμνάζεται καθημερινά τουλάχιστον επί 35 λεπτά. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το ιδανικό θα ήταν να διέθεταν 20 λεπτά για ένα σπορ και 15 λεπτά για περπάτημα καθημερινάΑκολούθησε το allyou στο Instagram!