Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

ΕΤΣΙ θα κάνεις το παιδί σου γερό... ως το κόκαλο

Παίδες εν δράσει! 


Μαρία Μυλωνά

Θέλεις να δυναμώσεις τα οστά του παιδιού σου; Μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να ξεκινήσεις από νωρίς! Οι ειδικοί επισημαίνουν πως για έναν υγιή σκελετό κατά την ενήλικη ζωή τα οστά χρειάζονται φροντίδα από την παιδική κιόλας ηλικία. Κι αν θεωρείς πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνει είναι αρκετά για να τον διασφαλίσουν, οι επιστημονικές έρευνες έρχονται να σε διαψεύσουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξίσου καθοριστικής σημασίας είναι και η καλή φυσική κατάσταση, κάτι που –όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία– αποτελεί «προνόμιο» μόνο του 25% των παιδιών. Το περπάτημα, σε συνδυασμό με την ενασχόληση με κάποιο άθλημα, μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των παιδιών, χτίζοντας έναν γερό οργανισμό για το μέλλον.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Για να είναι το παιδί σου γερό... ως το κόκαλο, πρέπει να γυμνάζεται καθημερινά τουλάχιστον επί 35 λεπτά. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το ιδανικό θα ήταν να διέθεταν 20 λεπτά για ένα σπορ και 15 λεπτά για περπάτημα καθημερινά

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.