Μεγάλωνει "πρόωρα"; ΕΤΣΙ θα το καταλάβεις - AllYou.gr

Search

Μεγάλωνει "πρόωρα"; ΕΤΣΙ θα το καταλάβεις

Κάνε το τεστ!

> ΠΑΙΔΙ ::
29 Φεβρουαρίου 2016

Είπε τις πρώτες λέξεις νωρίτερα από τα συνομήλικα παιδιά, σκέφτεται και συμπεριφέρεται «σαν μεγάλος άνθρωπος», κοντεύει να σε φτάσει στο ύψος και δεν έχει καν τελειώσει το Δημοτικό. Σύμφωνα με τα στατιστικά, περίπου 5 στα 100 παιδιά είναι πιο «προχωρημένα» από την ηλικία τους, σχεδόν ως προς όλα: κίνηση, σκέψη, ομιλία, σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη. Πριν προλάβεις να σκεφτείς πόσο τυχερή είσαι, θα χρειαστεί να σου... βάλουμε φρένο: Η πρόωρη ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο παιδί, ειδικά στο κομμάτι της συμπεριφοράς.

Πώς θα καταλάβεις ότι το παιδί σου ανήκει σ΄αυτή την κατηγορία; Απάντησε σε 5 ερωτήματα:

1. Έχει πρωτότυπες απορίες, έχει άποψη και ασκεί κριτική;

2. Συγκεντρώνεται σε ό,τι κάνει, έχει εκπληκτική λογική και συλλογιστική ικανότητα και του αρέσει να παρατηρεί;

3. Έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ;

4. Είναι μοναχικό και ανεξάρτητο;      

5. Προτιμά την παρέα των μεγαλύτερων παιδιών και των ενήλικων;

Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι καταφατική, τότε το παιδί σου πιθανότατα θα δυσκολευτεί να κάνει φίλους. Οι συνομήλικοι του φαίνονται «μικροί» ενώ είναι πολύ πιθανό να βαριέται ακόμη και τη δασκάλα του «που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια»

Τι να κάνεις; Ζήτησε τη βοήθεια παιδοψυχολόγου. Απόφυγε να προβάλλεις τη γνωστική του υπεροχή και προέτρεψέ το να ασχολείται με παιχνίδια και δραστηριότητες της  ηλικία τους. Θα πρέπει να θυμάσαι πώς ακόμα κι αν το μυαλό του "τρέχει", η ψυχή του παραμένει στην ηλικία της γέννησής του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!