ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα προστατέψει την κόρη σου από τον καρκίνο του μαστού - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα προστατέψει την κόρη σου από τον καρκίνο του μαστού

Βάλ' την στο πιάτο της από νωρίς! 

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Μαρτίου 2016

Μπορεί η κόρη σου να είναι μόλις 5 χρονών, οπότε οποιαδήποτε πιθανότητα να αντιμετωπίσει στο μέλλον τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού να σου φαίνεται εξαιρετικά μακρινή και απίθανη, αλλά καλό είναι να θυμηθείς την κλασική -και 100% αληθινή- "θεωρεία": Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν

Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό πρακτικά; Ότι καλό είναι να ξεκινήσεις να την προστατεύεις από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της. 

Κι αν αγχώνεσαι ότι θα σε προτρέψουμε να καταφύγεις σε πολυέξοδες εξετάσεις και περίπλοκες τεχνικές, σου έχουμε νέα: Μία απλή προσθήκη στη διατροφή της είναι ικανή να την προστατέψει. Συγκεκριμένα, νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή μιας γυναίκας.  

Η συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησε τις συνήθειες γυναικών από τη σχολική ηλικία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες ήταν ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν φυστικοβούτυρο 2-3 φορές την εβδομάδα όσο ήταν μικρές, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και να εμφανίσουν καλοήθεις όγκους στο στήθος τους. 

Επομένως, την επόμενη φορά που θα φτιάξεις πρωινό στην κόρη σου, ξέρεις με τι θα αλείψεις το ψωμί της, σωστά; Ακολούθησε το allyou στο Instagram!