Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Από ΑΥΤΟ κινδυνεύουν οι έφηβοι που ξεκινούν από νωρίς την σεξουαλική τους ζωή

Οι επιστήμονες προειδοποιούν! 


Μαρία Μυλωνά

Ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Σεούλ, μελέτησαν στοιχεία από μια εθνική δημοσκόπηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο νωρίτερα ξεκινά η ερωτική ζωή των εφήβων, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ)

Ο Δρ Σεο Γιοον Λι και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις απαντήσεις που είχαν δώσει περισσότεροι από 525.000 έφηβοι, το διάστημα 2007-2013, σχετικά με την πρώτη ερωτική επαφή τους (της οποίας το διάστημα κυμαινόταν από το Γυμνάσιο μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο). Περίπου το 7% αυτών των εφήβων που είχαν κάνει σεξ, είχαν εμφανίσει τουλάχιστον μια λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (γονόρροια, σύφιλη, χλαμύδια ή HIV). 

Οι ειδικοί παρατήρησαν πώς όσο μειωνόταν η ηλικία της πρώτης ερωτικής επαφής, τόσο η αναλογία των εφήβων με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) αυξανόταν, ειδικά στα αγόρια, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine. 

«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά που ξεκινούν νωρίς την ερωτική τους ζωής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους, είναι πιθανότερο να εμπλέκονται σε επικίνδυνες ερωτικές επαφές. Επίσης, η πρώιμη έναρξη της ερωτικής ζωής σημαίνει μεγαλύτερη ενεργή σεξουαλική ζωή και περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι» επισημαίνουν οι ερευνητές.  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός