Από ΑΥΤΟ κινδυνεύουν οι έφηβοι που ξεκινούν από νωρίς την σεξουαλική τους ζωή - AllYou.gr

Search

Από ΑΥΤΟ κινδυνεύουν οι έφηβοι που ξεκινούν από νωρίς την σεξουαλική τους ζωή

Οι επιστήμονες προειδοποιούν! 

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Μαρτίου 2016

Ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Σεούλ, μελέτησαν στοιχεία από μια εθνική δημοσκόπηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο νωρίτερα ξεκινά η ερωτική ζωή των εφήβων, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ)

Ο Δρ Σεο Γιοον Λι και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις απαντήσεις που είχαν δώσει περισσότεροι από 525.000 έφηβοι, το διάστημα 2007-2013, σχετικά με την πρώτη ερωτική επαφή τους (της οποίας το διάστημα κυμαινόταν από το Γυμνάσιο μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο). Περίπου το 7% αυτών των εφήβων που είχαν κάνει σεξ, είχαν εμφανίσει τουλάχιστον μια λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (γονόρροια, σύφιλη, χλαμύδια ή HIV). 

Οι ειδικοί παρατήρησαν πώς όσο μειωνόταν η ηλικία της πρώτης ερωτικής επαφής, τόσο η αναλογία των εφήβων με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) αυξανόταν, ειδικά στα αγόρια, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine. 

«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά που ξεκινούν νωρίς την ερωτική τους ζωής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους, είναι πιθανότερο να εμπλέκονται σε επικίνδυνες ερωτικές επαφές. Επίσης, η πρώιμη έναρξη της ερωτικής ζωής σημαίνει μεγαλύτερη ενεργή σεξουαλική ζωή και περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι» επισημαίνουν οι ερευνητές.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!