Είναι λαίμαργο; Για όλα φταίει... ο μπαμπάς του - AllYou.gr

Search

Είναι λαίμαργο; Για όλα φταίει... ο μπαμπάς του

Βάλε φρένο σε 'κείνον πρώτα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
07 Μαρτίου 2016

Παράδοξο κι όμως αληθινό: Για τις λιγούρες των παιδιών, υπεύθυνοι είναι οι μπαμπάδες τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Cell Metabolism». 

Στην έρευνα συμμετείχαν 13 αδύνατοι και 10 παχύσαρκοι άνδρες. Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα σπέρματος αναζητώντας τις επιγενετικές αλλαγές στο DNA των σπερματοζωαρίων, τις αλλαγές δηλαδή στη λειτουργία των γονιδίων, η οποία αλλάζει εξαιτίας των επιδράσεων περιβαλλοντικών παραγόντων.

Όπως διαπίστωσαν, το σωματικό βάρος του άνδρα επηρεάζει το γενετικό υλικό (DNA) των σπερματοζωαρίων του - και όσο πιο παχύς είναι, τόσο περισσότερες αλλαγές συμβαίνουν οι οποίες περνάνε στους μελλοντικούς απογόνους του.

Μάλιστα, οι αλλαγές αυτές αφορούν σε περίπου 9.000 γονίδια, μερικά από τα οποία ρυθμίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την όρεξη.

Τα καλά νέα είναι πως όταν έξι από τους παχύσαρκους άνδρες της μελέτης αδυνάτισαν, οι επιγενετικές αλλαγές στα σπερματοζωάριά τους άρχισαν να λιγοστεύουν.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!