Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ πρέπει να το αφήνεις να κοιμάται στο αυτοκίνητο - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ πρέπει να το αφήνεις να κοιμάται στο αυτοκίνητο

Κρύβει μεγάλους κινδύνους!  

> ΠΑΙΔΙ ::
07 Μαρτίου 2016

Οδηγείς ανέμελη, απολαμβάνοντας την ησυχία σου, καθώς το μωρό κοιμάται βαθιά στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου; Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερη προσεκτική, καθώς, σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, ο ύπνος στο καθισματάκι χωρίς επίβλεψη μπορεί ακόμα και να στοιχίσει τη ζωή του παιδιού. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν πρόσφατα και η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Pediatrics», διαπίστωσαν ότι οι συσκευές στις οποίες οι γονείς δένουν τα μωρά για να μην πέσουν (βλ. καθισματάκια αυτοκινήτου), κρύβουν τον κίνδυνο στραγγαλισμού και ασφυξίας στον ύπνο τους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξηγούν πώς τα παιδιά ενδέχεται να μετακινηθούν και να μπλεχτούν στη ζώνη ή να σφηνώσουν σε κάποιο σημείο το κεφαλάκι τους, πριν προλάβει ένας ενήλικος να τα απελευθερώσει. Και παρόλο που τα ατυχήματα αυτά είναι πολύ σπάνια, δεν είναι εντελώς απίθανο να συμβούν. 

Ηθικό δίδαγμα: Επειδή... προσέχουμε για να έχουμε, αν το παιδί αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο, φρόντισε να το παρακολουθείς συνέχεια από τους καθρέφτες σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!