Θέλεις να διδάξεις στο παιδί την έννοια του εθελοντισμού; Σ' αυτό τo event ΠΡΕΠΕΙ να το πας - AllYou.gr

Search

Θέλεις να διδάξεις στο παιδί την έννοια του εθελοντισμού; Σ' αυτό τo event ΠΡΕΠΕΙ να το πας

Σήμερα, από τις 10 π.μ. ως τις 5 μ.μ., στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Η σημερινή Κυριακή είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στην αξία του εθελοντισμού. Μία μέρα όπου μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

unnamed (1).jpg

Πού θα συμβούν όλα αυτά; Στην αίθουσα "Δεξαμενές Καθαρισμού", στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Εκεί, διοργανώνεται από το Bloode* σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου Αθήνας, μία ιδιαίτερη δράση, που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα έρθουν σε επαφή με την σημασία και την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; 

1. Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο χώρο και δημιουργία δένδρου από ανακυκλωμένα υλικά.

2. Παιχνίδια με φοιτητές από το εξωτερικό, για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την καθημερινότητα άλλων λαών και εθνοτήτων (για παιδιά γυμνασίου - λυκείου). 

3. Παρουσίαση βιβλίου της κας Ντάση για την αιμοδοσία και του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού για παιδιά με θέμα την αιμοδοσία.

4. Xειροτεχνίες, μουσικοκινητικά παιχνίδια και γωνιά ελεύθερου παιχνιδιού για παιδιά 0-7 χρονών. 

5. Συλλογική Κουζίνα. 

6. Ζωγραφιές σε μεγάλα χαρτόνια με θέμα την αγάπη και την κοινωνική προσφορά. 

7. Ανάγνωση βιβλίων και facepainting. 

unnamed (2).jpg

Στα πλαίσια της δράσης θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο στο αίμα. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα προσφερθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Η Φλόγα είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, που αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.

* Το Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα. Με τις πρωτοβουλίες του προσπαθεί να συμβάλλει στην περαιτέρω οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!