Η ερώτηση της ημέρας: "Από ποια ηλικία μπορεί να σερφάρει στο internet;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρας: "Από ποια ηλικία μπορεί να σερφάρει στο internet;"

Είναι διδακτικό, αλλά κρύβει κινδύνους! 

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Μαρτίου 2016

Είναι μόλις 9 χρονών και σου ζητάει επίμονα να αποκτήσει πρόσβαση στο internet; Μην ταράζεσαι. Σύμφωνα στατιστικά στοιχεία, στη χώρα μας, πάνω από το 80% των παιδιών (9-16 ετών) χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, ενώ περίπου το 56% των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το κάνουν σχεδόν καθημερινά. 

Παρόλα αυτά, όπως προσπαθείς να μάθεις στο παιδί σου να προστατεύεται στην πραγματική ζωή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να προστατεύεται και στο διαδίκτυο. Τι εννοούμε με αυτό; Μπορεί στο διαδίκτυο να μάθει την αλφάβητο, να φορτώσει παιχνίδια, να βρει πολύτιμα στοιχεία για την εργασία του στο σχολείο, αλλά ενέχει και (μεγάλους) κινδύνους. 

Φυσικά, μ' αυτό δεν υπονοούμε να του απαγορεύσεις την πρόσβαση, ιδιαίτερα από την ηλικία των 10 ετών και άνω. Θα πρέπει, όμως, να φροντίσεις ώστε το διαδικτυακό ταξίδι του να είναι ασφαλές. Πώς θα το καταφέρεις; 

1. Μπλόκαρε τις σελίδες που θεωρείς πώς έχουν απαγορευτικό για τα παιδιά περιεχόμενο. 

2. Εξήγησέ του τον λόγο που δεν του επιτρέπεις συγκεκριμένες ενέργειες ή ιστοσελίδες.

3. Τοποθέτησε ον υπολογιστή έξω από το δωμάτιό του, σε ένα χώρο που θα μπορείς να "παρακολουθείς" ανά πάσα στιγμή (και πάντα με διακριτικότητα) σε ποιες σελίδες πλοηγείται. 

4. Αναζήτησε ιστοχώρους κατάλληλους για παιδιά, με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πρότεινέ τους στο παιδί.

5. Προέτρεψέ το να σου μιλάει για τις διαδικτυακές του δραστηριότητες και τους διαδικτυακούς του φίλους. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!