Γι' ΑΥΤΟ δεν πρέπει να πιέζεις το παιδί να... φάει τη δύναμή του - AllYou.gr

Search

Γι' ΑΥΤΟ δεν πρέπει να πιέζεις το παιδί να... φάει τη δύναμή του

Το "κακό" της τελευταίας μπουκιάς! 

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Μαρτίου 2016

Ανήκεις σ' εκείνες τις μητέρες που πιέζουν το παιδί να φάει ό(οοοο)λο το φαγητό του, μέχρι την τελευταία μπουκιά; Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να σου... αλλάξουν τακτική, καθώς νέα μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Pediatrics», έδειξε πώς μ' αυτό τον τρόπο τροφοδοτείς την επιδημία της παχυσαρκίας.

Στην μελέτη συμμετείχαν 2.200 έφηβοι, μέσης ηλικίας 14,4 ετών και σχεδόν 3.500 γονείς. Σύμφωνα με τα ευρήματα, την τακτική αυτή υιοθετούν οι δύο στους τρεις γονείς, ακόμα κι αν οι έφηβοι είναι υπέρβαροι.

Τι κινδύνους κρύβει αυτό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, που δημοσιεύουν την μελέτη τους , "Με την πίεση χάνουν σταδιακά την ικανότητα να βασίζονται στα εσωτερικά μηνύματα κορεσμού της πείνας και τρώνε περισσότερο απ’ όσο χρειάζονται, με συνέπεια να παχαίνουν".

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε πως οι πατέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιέζουν τα παιδιά να φάνε όλο τους το φαγητό, καθώς και ότι τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα κορίτσια να υποκύψουν σε αυτή την πίεση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!