Παραείναι ντροπαλό; 6 τρόποι να το... ξεκολλήσεις - AllYou.gr

Search

Παραείναι ντροπαλό; 6 τρόποι να το... ξεκολλήσεις

Υπάρχει σύστημα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Μαρτίου 2016

Μην (του βάζεις) ταμπέλες: Αν επαναλαμβάνεις διαρκώς εκφράσεις τύπου "είναι πολύ ντροπαλό", αυτόματα ασκεί στο παιδί υπερβολική πίεση, καθώς θεωρεί ότι κάνει κάτι κακό. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς "ηπιότερες" εκφράσεις, όπως "θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθεί".

Επιβρέβευσέ το! Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι έκανε την υπέρβαση, μην παραλείπεις να το επιβραβεύσεις -με λόγια αλλά και με (μικρές) πράξεις. 

Δώσε το καλό παράδειγμα: Συνήθως τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Προσπάθησε εσύ πρώτη να είσαι "ανοιχτή" και θετική σε κάθε κοινωνική συναναστροφή σου με καινούργιους ανθρώπους. 

Αποκωδικοποίησε τη συμπεριφορά του: Προσπάθησε να εντοπίσεις τις αιτίες που το κάνουν ντροπαλό. Δώσε προσοχή στις αντιδράσεις του και εντόπισε τις καταστάσεις που τις επιδεινώνουν. Μ' αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις το πρόβλημα και να συζητήσεις μαζί του τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του. 

Απενοχοποίησέ το: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να του εξηγήσεις ότι η συστολή δεν είναι... θανάσιμο ελάττωμα, αλλά ένα φυσιολογικό χαρακτηριστικό, που συμβαίνει σε όλους μας όταν προκύπτουν νέα "δεδομένα" στην καθημερινότητά μας, π.χ.  όταν ξεκινάμε μια νέα τάξη ή όταν συναντάμε καινούργιους ανθρώπους.

Ζήτησε τη βοήθεια ειδικού: Παρόλο που η συστολή είναι φυσιολογικό χαρακτηριστικό πολλών παιδιών, καλό είναι να απευθυνθείς σε ένα ειδικό θεραπευτή αν διαπιστώσεις ότι αυτή παρεμποδίζει τη φυσιολογική του ζωή (π.χ. το αποτρέπει από το κάνει φίλους ή του προκαλεί έντονες φοβίες).  

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.
ΕΓΩ

6 μύθοι για το στρες που πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς

Όλα όσα ήξερες για τον εχθρό της ψυχικής ισορροπίας σου μπορεί να μην είναι αλήθεια.
ΜΟΔΑ

4 τρόποι να φορέσεις μια λουστρίνι φούστα

Τα ‘80s έχουν επιστρέψει και αυτή η φούστα γίνεται το must have ρούχο της σεζόν!
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
×