Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η ερώτηση της ημέρας: "Μπορεί το έμβρυο να καταλάβει το άγχος της εγκύου;"

Ω, ναι!


Μαρία Μυλωνά

Διανύεις τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου και είσαι γεμάτη στρες: Θα πάνε όλα καλά; Θα γεννηθεί υγιές; Θα γίνεις καλή μητέρα; Θα καταφέρεις να συνδυάσεις μητρότητα και δουλειά; Και με τη σχέση σου με τον σύντροφό σου τι θα γίνει;

Οι ειδικοί σού προτείνουν να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα... αλλιώς, αν θέλεις να διασφαλίσεις πως -πρώτα απ' όλα- το έμβρυο δεν θα... κληρονομήσει το άγχος σου, από την μήτρα κιόλας.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ψυχική διάθεση της μητέρας επηρεάζει το έμβρυο. Οι πιο χαρακτηριστικές είναι αυτές που δείχνουν πώς αλλάζει η κινητικότητά του στη μήτρα. Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες από το ιαπωνικό Πανεπιστήμιο του Ναγκασάκι, έδειξε πως όταν οι εγκυμονούσες άκουγαν χαρούμενη μουσική με ακουστικά, τα έμβρυα διεγείρονταν και κουνούσαν τα χεράκια τους, ενώ όταν άκουγαν λυπημένη μουσική οι κινήσεις τους περιορίζονταν. Η αιτία γι’ αυτές τις επιρροές πιστεύεται ότι είναι οι ορμονικές διακυμάνσεις που παρατηρούνται αναλόγως με την ψυχική διάθεση της εγκύου

Ηθικό δίδαγμα: Για να κρατήσεις τις ορμόνες σου... χαρούμενες, προσπάθησε να περιορίσεις το άγχος, υιοθετώντας δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σου χαρίζουν ευφορία! 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους