Η ερώτηση της ημέρας: "Το έμβρυο καταλαβαίνει τι τρώει η μητέρα του;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρας: "Το έμβρυο καταλαβαίνει τι τρώει η μητέρα του;"

Γευσιγνώστες από τη... μήτρα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Μαρτίου 2016

Αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη πώς οι γευστικοί κάλυκες στη γλώσσα των εμβρύων αναπτύσσονται την 13η-15η εβδομάδα της κύησης, γεγονός που σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται -από τότε κιόλας- απλές γεύσεις, όπως το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό.

Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις είναι ότι με τον πάροδο των μηνών, το έμβρυο μπορεί να διακρίνει επακριβώς τι έφαγες. Κι αυτό γιατί, οι γεύσεις από το φαγητό της εγκύου περνάνε στο αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, λοιπόν, όταν πια το μωρό καταπίνει σχεδόν ένα λίτρο αμνιακού υγρού την ημέρα, "γεύεται" ό,τι έχει φάει η μαμά του.

Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως οι διατροφικές προτιμήσεις της εγκύου επηρεάζουν εκείνες του μωρού της. Για παράδειγμα, έρευνα έδειξε πως τα μωρά γυναικών οι οποίες έπιναν χυμό καρότου αρκετές φορές την εβδομάδα στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης, ακολουθούσαν και τα ίδια την ίδια συνήθεια καθώς μεγάλωναν. Αντίστοιχα, σε άλλη μελέτη, διαπιστώθηκε πως όταν οι έγκυοι έτρωγαν πολλά φρούτα, τα μωρά τους επίσης κατανάλωναν άφθονα φρούτα στην μετέπειτα ζωή τους.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!