Είναι "κολλημένο" με τα γλυκά; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις - AllYou.gr

Search

Είναι "κολλημένο" με τα γλυκά; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις

Όχι, δεν αφορά στα δόντια του! 

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Μαρτίου 2016

Τρελαίνεται με τις καραμέλες, τις σοκολάτες και τα πάσης φύσης γλυκίσματα; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, σού έχουμε νέα: Αυτή η "τρέλα" του μπορεί να είναι ένδειξη... κατάθλιψης ή μελλοντικού εθισμού στο αλκοόλ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί ειδικοί από το Monell Chemical Senses Center στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ειδικοί ζήτησαν από 300 παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, να δοκιμάσουν 5 ποτά, τα οποία περιείχαν διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης. Το 50% των παιδιών είχε κάποιο συγγενή με πρόβλημα αλκοολισμού και το 25% συμπτώματα κατάθλιψης.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως τη μεγαλύτερη προτίμηση προς τις πιο γλυκές γεύσεις είχαν τα παιδιά που ταυτόχρονα είχαν ιστορικό αλκοολισμού στην οικογένεια και συμπτώματα κατάθλιψης. 

Παρόλο που οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να δώσουν μία σαφή απάντηση στο ερώτημα αν η αγάπη για τις γλυκές γεύσεις οφείλεται στα γονίδια ή στον τρόπο που μεγαλώνουμε, υποστηρίζουν πως η γλυκιά γεύση και το αλκοόλ ενεργοποιούν τα ίδια κέντρα στον εγκέφαλο, ενώ σημαντικό είναι πως οι αλκοολικοί έχουν επίσης ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!