3 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για τις παιδικές αλλεργίες - AllYou.gr

Search

3 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για τις παιδικές αλλεργίες

Τώρα που μπήκε η Άνοιξη! 

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Μαρτίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Ποια ηλικία είναι η πιο επικίνδυνη για να εμφανίσει ένα παιδί αλλεργία;  

Η αλλεργία μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Σήμερα, υπολογίζεται ότι 1 στα 5 παιδιά έχει αλλεργική προδιάθεση και 1 στα 3 παιδιά παρουσιάζει εκδηλώσεις αλλεργίας σε κάποια στιγμή της ζωής του. Παρόλα αυτά, η πιο συχνή ηλικία εκδήλωσής της είναι η προσχολική και ακόμη περισσότερο η βρεφική.

Ποια σημάδια πρέπει να με… βάλουν σε υποψίες; 

Τα συμπτώματα της αλλεργίας κυμαίνονται από ήπια έως έντονα και μπορούν να προσβάλλουν μια περιοχή ή ένα τμήμα του σώματος (όπως το δέρμα, ο βλεννογόνος της μύτης ή τα μάτια) ή να επεκταθούν. Σε γενικές γραμμές, τα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν: 

• Εξανθήματα στο δέρμα 

• Έντονη φαγούρα και πόνος στα μάτια

• Βουλωμένη μύτη και καταρροή 

• "Σφύριγμα" στην αναπνοή ή "βράσιμο" στο στήθος 

• Επίμονο ξερόβηχα και δύσπνοια, ιδιαίτερα ύστερα από άσκηση ή έντονο παιχνίδι 

• Εμετό, έπειτα από έντονο βήχα ή έντονος βήχας ύστερα από γέλιο ή κλάμα.

Πότε θα του περάσουν οι αλλεργίες; 

Η πορεία των αλλεργιών έχει άμεση σχέση με την ηλικία του παιδιού. Τα δερματικά αλλεργικά νοσήματα, όπως τα εκζέματα και οι τροφικές αλλεργίες, συνήθως αρχίζουν να εκδηλώνονται σε πολύ νεαρή ηλικία και ατονούν μετά τον δεύτερο χρόνο ζωής του παιδιού, σε αντίθεση με τις αναπνευστικές που αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου μετά τον δεύτερο χρόνο και στη συνέχεια εντείνονται και παραμένουν και στην ενήλικη ζωή. Το άσθμα και η ρινίτιδα, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανίζονται πιο αργά στη ζωή του παιδιού, αλλά παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!