Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Κάνε... παιδιά!  - AllYou.gr

Search

Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Κάνε... παιδιά! 

Όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα. 

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Μαρτίου 2016

Μπορεί να διανύεις τα πρώτα -άντα και να θεωρείς ότι το βιολογικό σου ρολόι ακόμα... κοιμάται, αλλά νέα καναδική έρευνα έρχεται να σε αφυπνίσει! Κι αυτό γιατί, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσο περισσότερα παιδιά έχει μία γυναίκα, τόσο πιο αργά γερνάει!

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, εξέτασαν τον αριθμό των παιδιών 75 γυναικών και το μήκος των τελομερών τους. Τι είναι τα τελομερή; Πρόκειται για τις άκρες των χρωμοσωμάτων, που τα προστατεύουν από τις βλάβες. Τα τελομερή κονταίνουν ελαφρώς με κάθε πολλαπλασιασμό των κυττάρων και όταν φτάσουν στο κατώτατο όριο του μήκους τους, το κύτταρο πεθαίνει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η διαδικασία επιταχύνεται ή επιβραδύνεται από διάφορους παράγοντες. Στους επιταχυντές ανήκουν λ.χ. το κάπνισμα και η παχυσαρκία, ενώ στους επιβραδυντές η γυμναστική και - τώρα - τα παιδιά.

Όπως διαπίστωσαν, ο ρυθμός βράχυνσης των τελομερών ήταν πολύ πιο αργός στις εθελόντριες που είχαν περισσότερα παιδιά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σχετίζεται με την δραματική αύξηση των οιστρογόνων στη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!