Μεγαλώνεις έναν μικρό... Πινόκιο; ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που θα σε κάνει να ΜΗΝ ανησυχείς - AllYou.gr

Search

Μεγαλώνεις έναν μικρό... Πινόκιο; ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που θα σε κάνει να ΜΗΝ ανησυχείς

Οι επιστήμονες σε καθησυχάζουν! 

> ΠΑΙΔΙ ::
31 Μαρτίου 2016

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Όλα τα παιδιά λένε μικρά, αθώα ψέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε... παθολογικούς ψεύτες μεγαλώνοντας. Αντίθετα, τα μικρά αθώα (επαναλαμβάνουμε) παιδικά ψέματα μπορεί να αποτελούν ένδειξη ζωηρής φαντασίας (κάτι που είναι απολύτως θεμιτό). Και όχι μόνο. 

Νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει άλλο ένα "θετικό" στοιχείο σ' αυτήν τη συνηθισμένη παιδική συμπεριφορά: Τα νήπια που λένε ψέματα από νωρίς είναι πιθανότερο να τα καταφέρουν καλύτερα από τα άλλα αργότερα στη ζωή τους, καθώς οι περίπλοκες εγκεφαλικές διεργασίες που απαιτούνται για να διατυπωθεί ένα ψέμα αποτελούν δείκτη πρώιμης ευφυΐας. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 1.200 παιδιά ηλικίας από 2 έως 17 ετών. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πώς ενώ στην ηλικία των 2 ετών, μόνο το 1/5 των παιδιών ήταν σε θέση να πουν ψέματα, φτάνοντας στην ηλικία των 4, το αντίστοιχο ποσοστό εκτινασσόταν στο 90%! Μάλιστα, αυτό το ποσοστό αυξανόταν με την ηλικία και κορυφωνόταν στα 12, όταν σχεδόν όλα τα παιδιά λένε ψέματα. Αυτό σημαίνει πως όσο μικρότερο είναι το παιδί που μπορεί να πει ψέματα, τόσο πιο ικανό είναι να κάνει περίπλοκες εγκεφαλικές διαδικασίες, συγκριτικά με τα παιδιά που... αποκτούν αυτή την ιδιότητα αργότερα στη ζωή τους

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!