Το παιδί σου γεννήθηκε χειμώνα; Από ΑΥΤΟ κινδυνεύει - AllYou.gr

Search

Το παιδί σου γεννήθηκε χειμώνα; Από ΑΥΤΟ κινδυνεύει

Ναι, και ο καιρός επηρεάζει την υγεία του! 

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Μαρτίου 2016

Τα μωρά που γεννιούνται φθινόπωρο ή χειμώνα είναι πιθανότερο να αναπτύξουν κάποια τροφική αλλεργία μεγαλώνοντας, συγκριτικά με τα παιδιά του... καλοκαιριού, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές.

Για να καταλήξουν στο παραπάνω πόρισμα, οι ειδικοί μελέτησαν τους ιατρικούς φακέλους ανθρώπων που έπασχαν από τροφικές αλλεργίες και διαπίστωσαν πως υπάρχει εποχικότητα στην εμφάνισή τους, ιδιαίτερα στους ασθενείς που ήταν 5 ετών ή νεώτεροι.

Συγκεκριμένα, από τα παιδιά που παρουσίασαν τροφική αλλεργία, το 59% είχαν γεννηθεί φθινόπωρο ή χειμώνα – και μολονότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες στην ανάπτυξη της αλλεργίας τους (π.χ. το οικογενειακό ιστορικό), το εύρημα υποδηλώνει πως σημαντικός είναι ο ρόλος της εποχής γέννησής τους.

Πού οφείλεται αυτό; Το κλειδί βρίσκεται στην βιταμίνη D. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η βιταμίνη D παράγεται από το δέρμα κατά την έκθεσή μας στον ήλιο και είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού, καθώς βοηθεί τον οργανισμό να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να καταστέλλει τα αλλεργικά κύτταρα. Τα μωρά του φθινοπώρου και του χειμώνα, όμως, μοιραία εκτίθενται ελάχιστα στον ήλιο, με αποτέλεσμα να είναι πιο... επιρρεπή στις αλλεργίες.  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!