Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Είναι υπερκινητικό; Βάλ' το για... ύπνο από νωρίς

Όσα περισσότερα zzzz, τόσο πιο ήρεμα παιδιά! 


Μαρία Μυλωνά

Το παιδί σου... δεν στέκεται πουθενά, ενώ συχνά είναι εκνευρισμένο και επιθετικό; Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας της Φινλανδίας, μία είναι η λύση: Να το βάζεις για ύπνο από νωρίς. Κι αυτό γιατί, ένας καλός ύπνος το βράδυ μειώνει την υπερκινητικότητα των παιδιών την ημέρα και βελτιώνει τη συμπεριφορά τους. 

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ειδικοί εξέτασαν 280 παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών, τα οποία δεν έπασχαν από κανένα χρόνιο πρόβλημα υγείας ούτε από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Ρediatrics», οι ειδικοί συμπέραναν ότι όταν τα παιδιά που κοιμόντουσαν λιγότερο από 8 ώρες το βράδυ συμπεριφέρονταν εριστικά και είχαν τα νεύρα τους την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου