Τσακώνονται για τα παιχνίδια τους; 3 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις - AllYou.gr

Search

Τσακώνονται για τα παιχνίδια τους; 3 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Λύσε την παρεξήγηση εύκολα!

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Μαρτίου 2016

Αν μεγαλώνεις 2 ή περισσότερα παιδιά, σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με το παρακάτω σενάριο: εκεί που παίζουν ήσυχα, ξαφνικά ξεσπάει μεταξύ τους ένας... τρικούβερτος καυγάς για εκείνη την κούκλα ή το κομματάκι του Lego, που και τα δύο υποστηρίζουν πως "Είναι δικό μου! Δώσ' το μου τώρα!" -συνήθως, δε, με τη ... συνοδεία κλάματος ή και... μαλλιοτραβήγματος. 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να λυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η... παρεξήγηση; Δοκίμασε αυτά: 

1. Ζήτησε και από τα δύο να σου παραδώσουν το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αρπάξεις από τα χέρια του ενός και να το παραδώσεις στο άλλο. Κι αυτό για δύο λόγους: Καταρχάς γιατί χρησιμοποιώντας βία θα τους δώσεις το κακό παράδειγμα και κατά δεύτερον γιατί έτσι ενδέχεται να δώσεις στα παιδιά το μήνυμα ότι το ένα "υπερτερεί" έναντι του άλλου. Καλό είναι, αφού σου το παραδώσουν, να φυλάξεις την... πηγή του κακού και να τους την ξαναδώσεις όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει. 

2. Μην υποχρεώνεις το μεγαλύτερο να δίνει τα παιχνίδια του στο μικρότερο: Είναι συνηθισμένη περίπτωση το μικρότερο να θέλει να απασχοληθεί με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο που ασχολείται και το μεγαλύτερο (βλ. η δύναμη τη μίμησης). Παρόλα αυτά, δεν δίκαιο για το μεγαλύτερο παιδί να μοιραστεί το παιχνίδι του απλώς και μόνο επειδή αυτή είναι η επιθυμία του μικρότερου. 

3. ...ούτε και το αντίστροφο: Αντίστοιχα, μην πιέσεις το μικρότερο παιδί σου να παραδώσει το παιχνίδι στο μεγαλύτερο, απλά και μόνο γιατί είναι... μεγαλύτερο. Προτίμησε να τους διδάξεις την αληθινή έννοια της δικαιοσύνης, η οποία δεν στηρίζεται σε ηλικιακούς παράγοντες, αλλά σε αντικειμενικά κριτήρια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!