Αυτό είναι το μυστικό για να ΜΗΝ γίνει αλλεργικό στο φιστίκια - AllYou.gr

Search

Αυτό είναι το μυστικό για να ΜΗΝ γίνει αλλεργικό στο φιστίκια

Βάλ' τα στη διατροφή του από (πολύ) νωρίς! 

> ΠΑΙΔΙ ::
29 Μαρτίου 2016

Εσύ ή ο σύντροφός σου έχετε αλλεργία στα φιστίκια και φοβάσαι πώς θα γίνει ακριβώς το ίδιο και στο μωρό σου; Υπάρχει τρόπος να το αποτρέψεις, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Ποιος είναι αυτός; Να τα εντάξεις στη διατροφή του, όσο είναι ακόμα στη βρεφική ηλικία. 

Κι αυτό γιατί, επιστήμονες από τη Μ. Βρετανία ανακάλυψαν πώς η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη αλλεργίας προστατεύονται, αν αρχίσουν να τρώνε φιστίκια συχνά από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής τους (σε μορφή πουρέ). Η προστασία διατηρείται, μάλιστα, για τουλάχιστον ένα έτος, αφότου πάψουν να τα καταναλώνουν.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη πήραν μέρος 556 παιδιά και διαπιστώθηκε ότι ακόμη κι αν τα μικρά παιδιά σταματήσουν την κατανάλωση φιστικιών στα πέντε τους, μετά από ένα έτος, στην ηλικία των έξι ετών, τα περισσότερα δεν εμφανίζουν αλλεργία. Μόνο το 5% περίπου των παιδιών εμφάνιζαν αλλεργία μετά την κλινική δοκιμή έναντι 19% στην αρχή της (μείωση 75%).

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι γονείς όσων παιδιών θεωρούνται υψηλού κινδύνου για αλλεργία στα φιστίκια, καλό είναι να συμβουλευθούν έναν αλλεργιολόγο ή παιδίατρο, πριν αρχίσουν να δίνουν στα παιδιά τους προϊόντα που περιέχουν φιστίκια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!