"Δεν θέλω να πάω στο σχολείο!". Τι απαντάμε;  - AllYou.gr

Search

"Δεν θέλω να πάω στο σχολείο!". Τι απαντάμε; 

ΕΤΣΙ θα αντιμετωπίσεις τη σχολική άρνηση!

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Απριλίου 2016

Οκ, μπορεί να είναι τα μέσα της χρονιάς, αλλά το παιδί σου -συχνά πυκνά- συνεχίζει το ίδιο τροπάριο: "Πονάει η κοιλιά μου, να μείνω σπίτι;"... Όχι, δεν συμβαίνει μόνο στο δικό σου σπίτι. Η σχολική άρνηση είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να εκδηλώσουν τα παιδιά οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της σχολικής τους φοίτησης.

Τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις; Δοκίμασε τα παρακάτω: 

1. Αναζήτησε την αιτία: Βαριέται ή κάτι συμβαίνει στο περιβάλλον του σχολείου που το τρομάζει και θέλει να το αποφύγει; Αν εντοπίσεις την... πηγή του κακού, σίγουρα θα μπορέσεις να το χειριστείς ανάλογα.

2. Ζήτησε τη βοήθεια των δασκάλων του: Ενημέρωσέ τους για την άρνησή του και ζήτησε και τη δική τους στήριξη και κατανόηση. Επίσης, (λογικά θα) είναι σε θέση να σου πουν αν το παιδί συμπεριφέρεται φυσιολογικά στο σχολεία ή δείχνει σημάδια εκφοβισμού, με αποτέλεσμα να θέλει να το αποφύγει. 

3. Συζήτησέ το εκτενώς μαζί του: Ζήτησέ του να σου εξηγήσει γιατί αρνείται να πάει στο σχολείο. Σε καμία περίπτωση μην του ασκήσεις αρνητική κριτική και μην αρχίσεις να το συγκρίνεις με το μεγαλύτερο ή μικρότερο αδερφάκι του.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!