Πες μας την ηλικία εμμηναρχής της κόρης σου, να σου πούμε από τι κινδυνεύει - AllYou.gr

Search

Πες μας την ηλικία εμμηναρχής της κόρης σου, να σου πούμε από τι κινδυνεύει

Έχει ΜΕΓΑΛΗ σημασία! 

> ΠΑΙΔΙ ::
11 Απριλίου 2016

Νέα βρετανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Circulation, έδειξε πως η ηλικία κατά την οποία τα κορίτσια έχουν την πρώτη τους έμμηνο ρύση μπορεί να επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, εγκεφαλικού και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα υγείας και το αναπαραγωγικό και ιατρικό ιστορικό περισσοτέρων από 1 εκατομμυρίων γυναικών ηλικίας 50-64 ετών,  καθώς επίσης και εθνικά δεδομένα γύρω από ποσοστά θανάτων και εισαγωγών σε νοσοκομεία το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η μελέτη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσα κορίτσια είχαν την πρώτη τους περίοδο στην ηλικία των 13 ετών εμφάνιζαν τα μικρότερα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων. Αντίθετα, όσες γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν την πρώτη τους περίοδο στην ηλικία των 10 ή νωρίτερα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα, ενώ εξίσου αυξημένος ήταν ο κίνδυνος και για το ποσοστό των γυναικών που είχαν την πρώτη τους περίοδο στην ηλικία των 17 ή σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η πρώτη περίοδος αποτελεί σημάδι της εφηβείας και της έναρξης των ενδοκρινικών λειτουργιών που σχετίζονται με την αναπαραγωγή. Παρόλα αυτά, οι λόγοι που ο χρόνος εμφάνισης της εμμηναρχής σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αγγειακής νόσου παραμένουν άγνωστοιΑκολούθησε το allyou στο Instagram!