Δεν ξέρει να χάνει; ΕΤΣΙ θα του το διδάξεις - AllYou.gr

Search

Δεν ξέρει να χάνει; ΕΤΣΙ θα του το διδάξεις

Και οι ήττες είναι διδακτικές!

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Απριλίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Κάθε φορά που χάνει σ' ένα παιχνίδι, εκνευρίζεται υπερβολικά; Αυτά πρέπει να κάνεις, ώστε την επόμενη φορά να το πάρει... ψύχραιμα: 

1. Μετατόπισε το επίκεντρο της προσοχής του: Τόνισέ του πώς σημασία σε κάθε παιχνίδι δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθειά του.

2. Δείξ' του πώς να διαχειρίζεται ειρηνικά τα συναισθήματα της ήττας: Προσπάθησε να του μάθεις πώς να είναι ένας καλός συμπαίκτης και αντίπαλος και διδάξέ του τη σημασία του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας. 

3. Φρόντισε να το επαινείς και να το ενθαρρύνεις όταν προσπαθεί σκληρά και χειρίζεται καλά την ήττα. Πες του πόσο περήφανη σε κάνει όταν αγωνίζεται, για να μειώσεις την απογοήτευσή του.

4. Συζήτησε ανοιχτά μαζί του για το τι μπορεί να πήγε στραβά και έχασε. Εξήγησε του ότι μερικές φορές χάνουμε επειδή οι δεξιότητές μας δεν είναι τόσο καλές όσο των αντιπάλων μας, μερικές φορές χάνουμε εξαιτίας της κακής μας τύχης ή της κακής στιγμής, και άλλες φορές γιατί δεν έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό. Δίνοντας μια λογική εξήγηση για την ήττα μπορείς να το βοηθήσεις να χαλαρώσει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!