"Χάλασαν τα νεογιλά δόντια του; Πρέπει να τα φτιάξουμε;" - AllYou.gr

Search

"Χάλασαν τα νεογιλά δόντια του; Πρέπει να τα φτιάξουμε;"

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Απριλίου 2016

Tα νεογιλά δόντια γνωστά και ως πρώτα δόντια ή παιδικά δόντια εμφανίζονται στο στόμα περίπου έξι μήνες μετά την γέννηση του παιδιού και η ανατολή όλων των νεογιλών δοντιών ολοκληρώνεται στην ηλικία των 2, 5 ετών. Τα δόντια αυτά μένουν αρκετά χρόνια στο στόμα του παιδιού, αφού αντικαθίσταται σταδιακά από τα μόνιμα δόντια μετά την ηλικία περίπου των 6 ετών και μέχρι την ηλικία των 13 ετών έχουν αντικατασταθεί όλα τα νεογιλά δόντια από τα μόνιμα δόντια.

Η άποψη ότι δεν χρειάζονται φροντίδα και αποκατάσταση εάν χαλάσουν είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς τα νεογιλά δόντια είναι εξίσου σημαντικά με τα μόνιμα δόντια και χρειάζονται για τους εξής λόγους:

1. Για την σωστή ομιλία και την ανάπτυξη του λόγου.

2. Για την μάσηση της τροφής και την σωστή θρέψη. Τα παιδιά με χαλασμένα δόντια δυσκολεύονται στην μάσηση της τροφής, δεν διατρέφονται σωστά και συνήθως είναι ελλειποβαρή, κάτι που οδηγεί στην μη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

3. Ένα παιδικό στόμα με χαλασμένα δόντια επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του παιδιού. Η ύπαρξη χαλασμένων δοντιών προκαλεί πόνο και επηρεάζει αρνητικά την εμφάνιση του παιδιού, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση του και δρώντας αρνητικά στις κοινωνικές σχέσεις του παιδιού.

4. Τα νεογιλά δόντια κρατούν τον χώρο και οδηγούν τα μόνιμα δόντια να ανατείλουν σωστά στο στόμα. Εάν τα νεογιλά δόντια χαλάσουν ή φύγουν νωρίτερα από το στόμα του παιδιού μπορεί να επηρεαστεί η ανατολή των μονίμων δοντιών, αφού δεν θα υπάρχει χώρος για να ανατείλουν τα δόντια αυτά, προκαλώντας προβλήματα που για να αποκατασταθούν πιθανό να χρειαστεί ορθοδοντική θεραπεία (σιδεράκια).

5. Τα χαλασμένα νεογιλά δόντια βλάπτουν την υγεία του στόματος και την γενική υγεία του παιδιού. Εάν τα χαλασμένα νεογιλά δόντια δεν φτιαχτούν μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονές που βλάπτουν την υγεία των ούλων και την υγεία και την διάπλαση των μονίμων δοντιών. Σε προχωρημένα στάδια, τα χαλασμένα δόντια μπορεί να βλάψουν ακόμη και την γενική υγεία του παιδιού, αφού μπορεί να δημιουργήσουν εκτεταμένες φλεγμονές και αποστήματα που συνοδεύονται από πόνο, πυρετό, πρήξιμο του προσώπου και αδυναμία διάνοιξης του στόματος, καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν το παιδί στο νοσοκομείο και να θέσουν την ζωή του σε κίνδυνο, εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Τα κτίρια του Παρισιού φωνάζουν "φίλα με"

Ένα υπέροχο street project κλέβει τις εντυπώσεις στην πόλη του Φωτός.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
BEAUTY TIPS

Ο πιο απλός τρόπος για να έχεις πάντα περιποιημένα νύχια

Λίγα λεπτά αρκούν για να έχεις μόνιμα άψογο αποτέλεσμα!
ΕΓΩ

Μόλις βρήκες ακόμα ένα τέλειο λόγο να φύγεις για εκδρομή

Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.
ΠΑΙΔΙ

Πως η διατροφή επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Ήξερες ότι τα θεμέλια για ψυχολογικές διαταραχές απο τη νηπιακή ήδη ηλικία, μπαίνουν... στο πιάτο;
ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.