Πες μας πώς ζωγραφίζει, να σου πούμε πόσο έξυπνο θα γίνει - AllYou.gr

Search

Πες μας πώς ζωγραφίζει, να σου πούμε πόσο έξυπνο θα γίνει

Νέα μελέτη μάς αποκαλύπτει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
25 Απριλίου 2016

Μεγαλώνεις έναν μικρό Πικάσο; Παρατήρησε πολύ προσεκτικά τα "έργα" του, κατά τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής του. Ο λόγος; Σύμφωνα με νέα μελέτη, ο τρόπος που τα παιδιά ζωγραφίζουν από την ηλικία των 4 ετών, αποτελεί ένδειξη για την ευφυΐα και γενικότερα τη νοημοσύνη τους τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες ζήτησαν από παιδιά ηλικίας 4 ετών να σχεδιάσουν μια εικόνα ενός παιδιού. Κάθε εικόνα βαθμολογήθηκε από το 0 έως το 12, ανάλογα με την παρουσία και τη σωστή ποσότητα χαρακτηριστικών όπως το κεφάλι, τα μάτια, η μύτη, το στόμα, τα αυτιά, τα μαλλιά, το σώμα, τα χέρια κ.λπ.. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί υπέβαλαν τα παιδιά σε ένα λεκτικό τεστ ευφυΐας, στην ηλικία των 4 και άλλο ένα στην ηλικία των 14 ετών.

Τι διαπίστωσαν; Πώς οι υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις του σχεδίου συνδέθηκαν με υψηλότερες βαθμολογίες στο λεκτικό τεστ ευφυίας στην ηλικία των 4 και 14 ετών.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως, ενώ η ικανότητα στο σχέδιο μετράει θετικά για την ευφυΐα ενός παιδιού στη μετέπειτα ζωή του, η έλλειψή της δεν είναι υποχρεωτικά αρνητική για τη μετέπειτα νοημοσύνη του.

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!