Πες μας πώς ζωγραφίζει, να σου πούμε πόσο έξυπνο θα γίνει - AllYou.gr

Search

Πες μας πώς ζωγραφίζει, να σου πούμε πόσο έξυπνο θα γίνει

Νέα μελέτη μάς αποκαλύπτει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
25 Απριλίου 2016

Μεγαλώνεις έναν μικρό Πικάσο; Παρατήρησε πολύ προσεκτικά τα "έργα" του, κατά τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής του. Ο λόγος; Σύμφωνα με νέα μελέτη, ο τρόπος που τα παιδιά ζωγραφίζουν από την ηλικία των 4 ετών, αποτελεί ένδειξη για την ευφυΐα και γενικότερα τη νοημοσύνη τους τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες ζήτησαν από παιδιά ηλικίας 4 ετών να σχεδιάσουν μια εικόνα ενός παιδιού. Κάθε εικόνα βαθμολογήθηκε από το 0 έως το 12, ανάλογα με την παρουσία και τη σωστή ποσότητα χαρακτηριστικών όπως το κεφάλι, τα μάτια, η μύτη, το στόμα, τα αυτιά, τα μαλλιά, το σώμα, τα χέρια κ.λπ.. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί υπέβαλαν τα παιδιά σε ένα λεκτικό τεστ ευφυΐας, στην ηλικία των 4 και άλλο ένα στην ηλικία των 14 ετών.

Τι διαπίστωσαν; Πώς οι υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις του σχεδίου συνδέθηκαν με υψηλότερες βαθμολογίες στο λεκτικό τεστ ευφυίας στην ηλικία των 4 και 14 ετών.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως, ενώ η ικανότητα στο σχέδιο μετράει θετικά για την ευφυΐα ενός παιδιού στη μετέπειτα ζωή του, η έλλειψή της δεν είναι υποχρεωτικά αρνητική για τη μετέπειτα νοημοσύνη του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!