Ο παρατεταμένος θηλασμός μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ τη μελλοντική υγεία των παιδιών - AllYou.gr

Search

Ο παρατεταμένος θηλασμός μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ τη μελλοντική υγεία των παιδιών

Εσύ, ακόμα θηλάζεις; 

> ΠΑΙΔΙ ::
03 Μαϊου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Το έχεις διαβάσει χιλιάδες φορές και το έχεις ακούσει ακόμα περισσότερες: Ο μητρικός θηλασμός κάνει πολύ καλό στα βρέφη. Μήπως, όμως, το παιδί σου είναι ήδη 2 χρονών και δεν λέτε να κόψετε την... συνήθεια; Η παρακάτω έρευνα μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη! 

Επιστήμονες από το Institute of Child Health του Medical Research Council Childhood and Nutrition Centre, στο Λονδίνο, έπειτα από έρευνα σε 331 άτομα, ηλικίας 20 έως 28 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς τα βρέφη που θηλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη καρδιά τους όταν ενηλικιωθούν.

Οι ερευνητές, αφού εξέτασαν τις αρτηρίες των ενηλίκων με υπερηχογραφήματα, διαπίστωσαν πως, όσοι ως βρέφη είχαν θηλάσει για περισσότερους από τέσσερις μήνες, παρουσίαζαν μεγαλύτερη σκλήρυνση των αγγείων, έναντι εκείνων που είχαν τραφεί με τυποποιημένο γάλα ή είχαν θηλάσει λιγότερο από τέσσερις μήνες. Όπως υποστηρίζουν, οι δύο επιπλέον μήνες θηλασμού ενδέχεται να προξενήσουν αργότερα στη ζωή υψηλότερη αρτηριακή πίεση και αυξημένη χοληστερόλη.

Οκ, δεν υπονοούμε να κόψεις τον θηλασμό από τόσο νωρίς, αλλά καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου για το διάστημα που πραγματικά κι εσύ αντέχεις να θηλάζεις και το μωρό μπορεί να "εκμεταλλευτεί" τα οφέλη του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!