Πάσχει από αλλεργίες; Ενδέχεται να κινδυνεύει ΚΑΙ από αυτό - AllYou.gr

Search

Πάσχει από αλλεργίες; Ενδέχεται να κινδυνεύει ΚΑΙ από αυτό

Αυτό το νέο θα σε σοκάρει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Μαϊου 2016

Κάθε τέτοια εποχή το παιδί σου φτερνίζεται, έχει καταρροή και τσούζουν τα μάτια του; Πιθανότατα πάσχει από αλλεργία. Παρόλα αυτά, ενδέχεται η αλλεργία του να μην έχει μόνο αυτά τα "αθώα"... παρατράγουδα. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, τα παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες σε νεαρή ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άγχος ή κατάθλιψη μεγαλώνοντας.

Στην έρευνα, έλαβαν μέρος 546 παιδιά, τα οποία είχαν εξεταστεί για αλλεργίες στην ηλικία των 2, 3, 4 και 7 ετών. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν τις απαντήσεις των γονιών τους σχετικά με το πόσο συχνά τα παιδιά ένιωθαν αγχωμένα, νευρικά, φοβισμένα ή λυπημένα.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τα παιδιά που είχαν αλλεργικά συμπτώματα όπως άσθμα, ρινίτιδα, κνησμός, ερεθισμένα μάτια κλπ. μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, είχαν υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, όσο οι αλλεργίες αυξάνονταν, τόσο αυξάνονταν και τα επίπεδα άγχους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, παρόλο που δεν είναι γνωστά τα αίτια σύνδεσης αυτών των δύο, ενδέχεται να είναι καθαρά βιολογικά- οργανικά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!