ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο fun τρόπος να δυναμώσεις τα οστά του - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο fun τρόπος να δυναμώσεις τα οστά του

Όχι, το γάλα δεν αρκεί!

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Αυγούστου 2016

Θέλεις να διασφαλίσεις την καλή υγεία των οστών του παιδιού σου; Δεν αρκεί να εμπλουτίσεις τη διατροφή του με γαλακτοκομικά προϊόντα. Το μυστικό κρύβεται σε ποιο... διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με νέα έρευνα από την Πορτογαλία, τα παιδιά που διαθέτουν καθημερινά τουλάχιστον 25 λεπτά κάθε ημέρα περπατώντας με γρήγορο βήμα, τρέχοντας, κάνοντας τζόγκινγκ ή παίζοντας σχοινάκι, έχουν πιο γερά κόκαλα.

Στα πλαίσια της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Pediatrics», οι ειδικοί αξιολόγησαν τη δύναμη του άνω τμήματος των μηριαίων οστών σε 143 κορίτσια και 150 αγόρια μέσης ηλικίας 9-7 ετών, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψαν και τη φυσική δραστηριότητά τους.

Τι συμπέραναν; Όσα αγόρια αφιέρωναν καθημερινά 26 λεπτά σε υψηλής εντάσεως δραστηριότητες, είχαν πιο δυνατά μηριαία οστά απ' ό,τι όσα αφιέρωναν 12 λεπτά ή λιγότερα.Όσο για τα κορίτσια, εκείνα που αφιέρωναν πάνω από 25 λεπτά σε τέτοιες δραστηριότητες είχαν πιο γερά οστά σε σύγκριση με όσα αφιέρωναν λιγότερα από 8 λεπτά την ημέρα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!