Μείωσε το στρες ΣΟΥ για να σώσεις... τα δόντια ΤΟΥ - AllYou.gr

Search

Μείωσε το στρες ΣΟΥ για να σώσεις... τα δόντια ΤΟΥ

Παράδοξο, αλλά αληθινό! 

> ΠΑΙΔΙ ::
03 Αυγούστου 2016

Το γνωρίζεις πολύ καλά ήδη: Το στρες σου μπορεί να "βλάψει" ποικιλοτρόπως το παιδί σου. Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι η "βλάβη" αφορά μόνο στην ψυχολογία του, σου έχουμε νέα: Μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το χρόνιο στρες της μητέρας συνδέεται με την κακή στοματική υγεία του παιδιού της.

Στα πλαίσια της έρευνας. οι επιστήμονες του Οδοντιατρικού Ινστιτούτου του King's College του Λονδίνου και των Σχολών Δημόσιας Υγείας και Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 716 ζεύγη μητέρας-παιδιού ηλικίας δύο έως έξι ετών.

Τι διαπίστωσαν; Ότι υπήρχαν περισσότερες κοιλότητες στα δόντια των παιδιών, των οποίων οι μητέρες είχαν περισσότερες ενδείξεις στρες, σε σχέση με όσα παιδιά οι μητέρες τους δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα (44,2% έναντι 27,9%). Επιπλέον, υπήρχαν περισσότερα χαλασμένα δόντια στα παιδιά τα οποία δεν είχαν θηλάσει οι μητέρες τους (63%), σε σχέση με εκείνα που τα είχαν θηλάσει (37%).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!