Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μείωσε το στρες ΣΟΥ για να σώσεις... τα δόντια ΤΟΥ

Παράδοξο, αλλά αληθινό! 


Μαρία Μυλωνά

Το γνωρίζεις πολύ καλά ήδη: Το στρες σου μπορεί να "βλάψει" ποικιλοτρόπως το παιδί σου. Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι η "βλάβη" αφορά μόνο στην ψυχολογία του, σου έχουμε νέα: Μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το χρόνιο στρες της μητέρας συνδέεται με την κακή στοματική υγεία του παιδιού της.

Στα πλαίσια της έρευνας. οι επιστήμονες του Οδοντιατρικού Ινστιτούτου του King's College του Λονδίνου και των Σχολών Δημόσιας Υγείας και Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 716 ζεύγη μητέρας-παιδιού ηλικίας δύο έως έξι ετών.

Τι διαπίστωσαν; Ότι υπήρχαν περισσότερες κοιλότητες στα δόντια των παιδιών, των οποίων οι μητέρες είχαν περισσότερες ενδείξεις στρες, σε σχέση με όσα παιδιά οι μητέρες τους δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα (44,2% έναντι 27,9%). Επιπλέον, υπήρχαν περισσότερα χαλασμένα δόντια στα παιδιά τα οποία δεν είχαν θηλάσει οι μητέρες τους (63%), σε σχέση με εκείνα που τα είχαν θηλάσει (37%).

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson