Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Άυπνο παιδί = Παχύσαρκο παιδί; Αμέ!

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με νέα μελέτη! 


Μαρία Μυλωνά

Αν το παιδί σου είναι... ξενύχτης, δυστυχώς δεν "απειλείται" μόνο από  διάφορες επιπτώσεις στη συμπεριφορά του, όπως την ελλειμματική προσοχή, την περιορισμένη ικανότητα απομνημόνευσης, αλλά και τις χαμηλές σχολικές επιδόσεις. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται και με την... παχυσαρκία! 

Ναι, καλά διάβασες. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία συνέδεσε την παιδική παχυσαρκία με το πόσο χρόνο κοιμούνται τα παιδιά, μελετώντας το βάρος, το ύψος, το σωματικό λίπος, τις συνήθειες ύπνου αλλά και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, παιδιών ηλικίας 3 ως 7 ετών.

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν; Όταν τα παιδιά κοιμούνται λιγότερο σε μικρότερες ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος στην ηλικία των επτά ετών. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται σε δύο παράγοντες: καταρχάς τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν περισσότερο χρόνο για να φάνε και δεύτερον η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην πιθανή μεταβολή ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη! 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.