Άυπνο παιδί = Παχύσαρκο παιδί; Αμέ! - AllYou.gr

Search

Άυπνο παιδί = Παχύσαρκο παιδί; Αμέ!

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με νέα μελέτη! 

> ΠΑΙΔΙ ::
06 Ιουνίου 2016

Αν το παιδί σου είναι... ξενύχτης, δυστυχώς δεν "απειλείται" μόνο από  διάφορες επιπτώσεις στη συμπεριφορά του, όπως την ελλειμματική προσοχή, την περιορισμένη ικανότητα απομνημόνευσης, αλλά και τις χαμηλές σχολικές επιδόσεις. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται και με την... παχυσαρκία! 

Ναι, καλά διάβασες. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία συνέδεσε την παιδική παχυσαρκία με το πόσο χρόνο κοιμούνται τα παιδιά, μελετώντας το βάρος, το ύψος, το σωματικό λίπος, τις συνήθειες ύπνου αλλά και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, παιδιών ηλικίας 3 ως 7 ετών.

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν; Όταν τα παιδιά κοιμούνται λιγότερο σε μικρότερες ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος στην ηλικία των επτά ετών. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται σε δύο παράγοντες: καταρχάς τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν περισσότερο χρόνο για να φάνε και δεύτερον η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην πιθανή μεταβολή ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!