Βγάζει δόντια; ΕΤΣΙ θα το ανακουφίσεις από τον πόνο - AllYou.gr

Search

Βγάζει δόντια; ΕΤΣΙ θα το ανακουφίσεις από τον πόνο

Εύκολα και γρήγορα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Αυγούστου 2016

Ήρθε επιτέλους εκείνη η στιγμή που το μωρό σου βγάζει τα πρώτα του δοντάκια; Εκτός από την (δικαιολογημένη) συγκίνησή σου, το λογικό είναι να αναζητάς τρόπους να το ανακουφίσεις από τον πόνο που του προκαλεί. Σου έχουμε όχι έναν, αλλά 3 τρόπους για να μειώσεις την ενόχληση (κι επομένως το κλάμα του):

1. Προμηθεύσου τα ειδικά παιχνίδια οδοντοφυΐας: Τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη και δίνε του ένα από αυτά κάθε φορά που πονά. Εναλλακτικά, μπορείς να του δώσεις κάποιο άλλο αντικείμενο, π.χ. φρούτα ή τις πιπίλες του, το οποίο επίσης θα έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στην κατάψυξη. Γενικά, θα πρέπει να θυμάσαι πώς οτιδήποτε παγωμένο μπορεί να μασήσει το μωρό την στιγμή που πονά θα του προσφέρει ανακούφιση. 

2. Δώσ' του δακτύλιους οδοντοφυΐας και πιπίλα: Οι δακτύλιοι οδοντοφυΐας είναι σκληρά αντικείμενα και γι' αυτό η "μάσησή" τους αποτελούν την ιδανική λύση, καθώς η πίεση που θα ασκηθεί στα ούλα ανακουφίζει τα μωρά. Η πιπίλα μπορεί, επίσης, να ηρεμήσει το μωρό, αλλά και να το βοηθήσει να καταπίνει τα πολλά σάλια που δημιουργούνται λόγω του πονόδοντου.

3. Δοκίμασε ένα τζελ ανακούφισης ούλων για μωρά: Στο φαρμακείο κυκλοφορούν φυτικά και μη φυτικά τζελ για την ανακούφιση των ούλων του μωρού. Καλό είναι να επιλέξεις ένα προϊόν της πρώτης κατηγορίας, ώστε να είσαι απολύτως ασφαλής. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!