Αυτισμός: Ποιο φύλο κινδυνεύει περισσότερο; - AllYou.gr

Search

Αυτισμός: Ποιο φύλο κινδυνεύει περισσότερο;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Αυγούστου 2016

Τελικά, εκτός από τα γονίδια, τα οποία -ως γνωστών- μπορούν να καθορίσουν τη μελλοντική πορεία της υγείας ενός παιδιού, τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίζουν και οι ορμόνες της εγκύου, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 300 παιδιά, τα οποία είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, κορτιζόλης και άλλων ορμονών όσο διάστημα βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους. Για της ανάγκες της, οι ειδικοί μελέτησαν το αμνιακό αμνιακού υγρό που είχε αποθηκευτεί από τις ιατρικές εξετάσεις της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν; Πως τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από αυτισμό, λόγω της έκθεσης τους σε υψηλά επίπεδα ορμονών στη μήτρα της μητέρας τους. 

Τα συγκεκριμένα ευρήματα συνδέουν τα αίτια του αυτισμού με βιολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν το αυτιστικό παιδί πολύ πριν από τη γέννησή του και ενδέχεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αποκαλύψουν μερικά από τα σημαντικότερα αίτια εμφάνισης της πάθησης. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!