Εσύ, σε ποια θερμοκρασία πλένεις τα ρούχα και τα παιχνίδια του μωρού σου; - AllYou.gr

Search

Εσύ, σε ποια θερμοκρασία πλένεις τα ρούχα και τα παιχνίδια του μωρού σου;

Ανέβασέ την! 

> ΠΑΙΔΙ ::
31 Μαϊου 2016

Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που -λίγο λόγω οικολογικής συνείδησης, λίγο λόγω οικονομίας- πλένουν όλα τα ρούχα στο πλυντήριο στους 40 βαθμούς; Μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς, τουλάχιστον όσον αφορά στα ρουχαλάκιa του παιδιού σου. Κι αυτό γιατί, νέα βρετανική έρευνα έδειξε ότι τα μικρόβια δεν σκοτώνονται, όταν τα ρούχα πλένονται σε θερμοκρασία μικρότερη των 40 βαθμών. 

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν περισσότερα από 100 είδη ρούχων, παιδικά κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια. Αφού έπλυναν τα μισά σε θερμοκρασία 40 βαθμών, τα συνέκριναν με τα υπόλοιπα, τα οποία δεν είχαν πλυθεί, ως προς τις συγκεντρώσεις μικροβίων. 

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το 25% των ρούχων που πλένονται σε χαμηλή θερμοκρασία εξακολουθούν να φέρουν ίχνη από βακτήρια και ακαθαρσίες, καθώς αυτά εξουδετερώνονται μόνο κατά 14%. Μάλιστα, αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ρούχα, αλλά και για τ λευκά είδη και τα παιδικά παιχνίδια.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Συνήθιζε να πλένεις τα παιδικά ρούχα, κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια στους 60 βαθμούςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!