Θέλεις να πετύχει στις εξετάσεις; Βάλ' το για... ύπνο - AllYou.gr

Search

Θέλεις να πετύχει στις εξετάσεις; Βάλ' το για... ύπνο

Ο ύπνος θρέφει το μυαλό!

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Μαϊου 2016

Εκτός από το πολύωρο διάβασμα, τις τακτικές επαναλήψεις, την ισορροπημένη διατροφή και τη διαχείριση του άγχους, υπάρχει ένα ακόμα μυστικό που μπορεί να αυξήσει τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού σου; Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, ο ύπνος.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί, κατά την διάρκεια του ύπνου, πραγματοποιούνται ορισμένες διεργασίες, οι οποίες ευθύνονται για την χαλάρωση, την ξεκούραση και την πνευματική διαύγεια. Όταν κοιμόμαστε ο οργανισμός υπολειτουργεί, ενώ ταυτόχρονα ο μεταβολισμός και οι κινήσεις των μυών μειώνονται. Έτσι, ο εγκέφαλος έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να... επαναφορτιστεί, βελτιώνοντας τη λειτουργία της μνήμης και της μάθησης. 

Ένας καλός και ήρεμος ύπνος, τουλάχιστον 8 ωρών, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στην απόδοση του μαθητή την ημέρα των εξετάσεων. Πώς μπορείς να το βοηθήσεις να τον διασφαλίσει; 

1. Απότρεψέ το από το να διαβάζει, να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει παιχνίδια, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κατάκλιση.

2. Πρότεινέ του να κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή να ακούσει την αγαπημένη του μουσική προτού ξαπλώσει.

3. Φρόντισε ώστε το τελευταίο του γεύμα να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο και απόφυγε τα βαριά και πικάντικα φαγητά.

4. Μην το αφήνεις να πίνει πολλά υγρά πριν τον ύπνο. Φτιάξ΄του ένα ζεστό ρόφημα (π.χ. γάλα) και απότρεψέ το από να καταναλώνει ποτά με καφεΐνη, όπως το τσάι, ο καφές ή τα ροφήματα για ενέργεια, όπως τα ισοτονικά ποτά, τις βραδινές ώρες.

5. Διασφάλισε πώς τηρεί ένα σταθερό ωράριο ύπνου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!