5 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις όταν επιλέγεις γυαλιά οράσεως για το παιδί σου - AllYou.gr

Search

5 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις όταν επιλέγεις γυαλιά οράσεως για το παιδί σου

Συνδύασε την ασφάλεια, την άνεση και το στιλ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Ιουνίου 2016

Ο οφθαλμίατρος εντόπισε αστιγματισμό ή μυωπία στο παιδί σου και γι' αυτό σου συνέστησε να του φορέσεις γυαλιά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν κατευθυνθείς στο πλησιέστερο κατάστημα με οπτικά είδη, διάβασε τον παρακάτω σύντομο οδηγό, ώστε να επιλέξεις το ιδανικό ζευγάρι που θα προσφέρει άνεση, ασφάλεια και στιλ στο παιδί σου!

1. Βρες το ιδανικό σχήμα: Επειδή τα περισσότερα παιδιά διστάζουν να φορέσουν γυαλιά, καθώς θεωρούν ότι... χαλάνε το image τους, καλό είναι να επιλέξεις ένα ζευγάρι που να του ταιριάζει. Να θυμάσαι ότι σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν καλύτερα τα τετράγωνα ή πολυγωνικά γυαλιά, ενώ σε ένα πρόσωπο με γωνίες ιδανικά είναι τα πιο οβάλ σχήματα.

2. Δώσε βάση στο βάρος τους: Διαλέξε γυαλιά που είναι ελαφριά και να έχουν μαλακό στήριγμα στη μύτη, ώστε αφενός να μην κουράζει και αφετέρου να μην προκαλεί ενόχληση στο παιδί.

3. Πρόσεξε το υλικό κατασκευής των φακών: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στα κρύσταλλα των γυαλιών. Πρέπει να είναι άθραυστα και όσο πιο λεπτά γίνεται, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν αντιχαρακτική επίστρωση, προκειμένου να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αντοχή των φακών στις επιφανειακές εκδορές και κατά συνέπεια στη διάρκεια ζωής τους.

4. ...αλλά και του σκελετού: Ο σκελετός είναι προτιμότερο να είναι κοκάλινος, καθώς κρύβει το πάχος των κρυστάλλων και είναι ασφαλέστερος σε περίπτωση πτώσεων ή κρούσεων.

5. Επίλεξε... πρακτικά: Γι να διασφαλίσεις πως τα γυαλιά δεν θα γλιστρούν από τα αυτιά του παιδιού σου κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του, φρόντισε οι βραχίονες στο ζευγάρι που θα επιλέξεις να κυκλώνουν τα αυτιά του παιδιού, προσφέροντάς τους σταθερότητα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!