ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο... διασκεδαστικός τρόπος να του "συστήσεις" την πολιτιστική μας κληρονομιά - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο... διασκεδαστικός τρόπος να του "συστήσεις" την πολιτιστική μας κληρονομιά

Μέσα από μια εξαιρετική παιδική (και όχι μόνο) παράσταση! 

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Μαϊου 2016

Ο Κάπτεν Χούκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο και αναλαμβάνει διάφορες βρομοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ότι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «… αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες!» Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ περνώντας από τις διάφορες αίθουσες μαθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη

Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.

Όλα αυτά θα παρακολουθήσουμε σήμερα από κοντά με τα παιδιά/βαφτιστήρια/ανίψια μας, στο Θέατρο Χυτήριο, στην παράσταση "Ο Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης". Ένα έργο εκπαιδευτικό και διαδραστικό, γραμμένο με πολύ φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης και να διεκδικήσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Που: Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι

Πότε: Κυριακή 22-5- 2016 και Κυριακή 29-5- 2016, στις 12:00 το μεσημέρι

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!