Από ασχημόπαπο, κύκνος - AllYou.gr

Search

Από ασχημόπαπο, κύκνος

Ο τοκετός πήγε περίφημα, αλλά το μωρό σου δεν θυμίζει σε τίποτε τα κουκλιά που βλέπεις στις ταινίες; Λύσε τις 3 συχνότερες απορίες σου! 

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Σεπτεμβρίου 2014

«Τόσο άσχημο θα μείνει»;

Όχι βέβαια! Σε μερικές μέρες τα περισσότερα σημάδια από την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τον τοκετό (μάτια πρησμένα και κόκκινα, μελανές κηλίδες, αιμαγγειώματα) θα εξαλειφθούν. Σε 1-2 μήνες δεν θα έχει καμία σχέση με το ζαρωμένο πλασματάκι που ο γιατρός εναπόθεσε στην αγκαλιά σου.

«Πώς είναι έτσι το κεφαλάκι του»;

Είναι όντως ελαφρά παραμορφωμένο, είναι όμως και αυτό που κατάφερε να «ανοίξει» το δρόμο για να δει το φως. Μερικές βδομάδες αρκούν για να επανέλθει στο φυσιολογικό του σχήμα και ν’ αρχίσει να βρίσκεται σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα του μωρού σας. Όσο για τις «προεξοχές» που πιάνεις στην επιφάνειά του, πρόκειται για τα οστά του κρανίου που δεν έχουν ακόμα ενωθεί. Κι αυτό θα γίνει προοδευτικά, όσο περνάει ο καιρός. 

«Το δέρμα του είναι κίτρινο. Γιατί δεν είναι ροδαλό»;

Δύο έως τέσσερα στα δέκα νεογέννητα παρουσιάζουν τις πρώτες μέρες της ζωής τους αυξημένο ίκτερο. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας της ανωριμότητας του ηπατικού συστήματος, απαντάται -έστω και σε μικρή ποσότητα- σχεδόν σε κάθε μωρό. Για την αντιμετώπιση του φυσιολογικού ίκτερου αρκεί η ανά 12άωρο παρακολούθηση της τιμής της χολυερυθρίνης (ουσίας που παράγεται από την καταστροφή της αιμοσφαιρίνης) και ο συχνός (8-12 φορές/ημέρα) θηλασμός.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!