"Η ώρα που τρώει το βραδινό του επηρεάζει το βάρος του;" - AllYou.gr

Search

ώρα που τρώει το βραδινό του επηρεάζει το βάρος του;"

Νέα έρευνα καταρρίπτει τον -κλασικό- μύθο!

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Ιουνίου 2016

Πιθανότατα έχεις διαβάσει αρκετές φορές πως η ώρα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε το βραδινό γεύμα μας έχει σοβαρές επιπτώσεις στο μεταβολισμό και -κατ' επέκταση- στο βάρος μας. Πιο συγκεκριμένα, όσο αργότερα τρώμε, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της παχυσαρκίας. Γι' αυτό και φροντίζεις να δίνεις -τουλάχιστον- στο παιδί σου το τελευταίο γεύμα της ημέρας μέχρι τις 8 το βράδυ. Τελικά, έχει βάση όλη αυτή η θεωρεία; 

Ερευνητές από το «King's College London» έρχονται να καταρρίψουν αυτόν τον διαδεδομένο μύθος, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην παιδική παχυσαρκία και στα γεύματα μετά τις 8 μ.μ. 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.620 παιδιών ηλικίας 11-18 ετών. Τι συμπέραναν; Πως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είτε επιλέξουν να φάνε το δείπνο τους ανάμεσα στις 2 το μεσημέρι με τις 8 το βράδυ, είτε ανάμεσα στις 8 με 10 το βράδυ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι για να αποτρέψεις την πιθανότητα να γίνει το παιδί σου παχύσαρκο, καλό είναι να εστιάσεις στην ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που του δίνεις και όχι στην ώρα που το καταναλώνει. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!