Επιληψία στα παιδιά: Η εγχείρηση είναι ασφαλής λύση; - AllYou.gr

Search

Επιληψία στα παιδιά: Η εγχείρηση είναι ασφαλής λύση;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει...

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Ιουνίου 2016

Το παιδί σου παθαίνει συχνές επιληπτικές κρίσεις; Μία νέα έρευνα έρχεται να σου δώσει ελπίδες για την οριστική λύση του προβλήματος, καθώς δείχνει ότι η εγχείριση σε παιδιά με επιληψία, είναι σχετικά ασφαλής και αποτελεσματική στον έλεγχο των κρίσεων, ενώ όσο πιο νωρίς την κάνει, ίσως να έχει θετική επίδραση και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Η έρευνα εξέτασε όλες τις περιπτώσεις επεμβάσεων σε παιδιά κάτω των 3 ετών με επιληψία, σε όλα τα παιδιατρικά νευροχειρουργικά κέντρα στον Καναδά το διάστημα 1987-2005. Τι διαπιστώθηκε; Πριν την επέμβαση, τα παιδιά είχαν περίπου 21 επιληπτικές κρίσεις ημερησίως, ενώ ένα χρόνο μετά την επέμβαση το 67,3% δεν παρουσίαζε καμιά κρίση! Επιπλέον, μόλις το 7,5% των παιδιών δεν ωφελήθηκαν από το χειρουργείο. Μάλιστα, ενώ τα παιδιά είχαν υποβληθεί σε μεγάλης έκτασης χειρουργεία, αντιμετώπισαν μόνο λίγες επιπλοκές, ενώ σημειώθηκε μόνο ένας θάνατος παιδιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επέμβαση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η έσχατη επιλογή για το πρόβλημα προβλήματος, καθώς η φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζει μόνο τα συμπτώματα, άρα κρίνεται ανεπαρκής.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!