"Τσαμπουκαλεύεται" συχνά; ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα το κάνει λιγότερο επιθετικό - AllYou.gr

Search

"Τσαμπουκαλεύεται" συχνά; ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα το κάνει λιγότερο επιθετικό

Βάλ' την στο πιάτο του! 

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Ιουνίου 2016

Το παιδί σου θυμώνει εύκολα, είναι εριστικό και τσακώνεται συχνά με σένα και τους φίλους του; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις λιγότερο επιθετικό! Η λύση σου είναι τα Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία -σύμφωνα με νέα έρευνα- μειώνουν την αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά των παιδιών! 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί εξέτασαν 290 παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών, με ιστορικό βίας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Η πρώτη έλαβε Ω-3 λιπαρά οξέα με τη μορφή χυμού, καθώς και πολυβιταμίνες και ασβέστιο, για 3 μήνες. Η δεύτερη, έλαβε μέρος σε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. Η τρίτη, έλαβε τα συμπληρώματα και ταυτόχρονα συμμετείχε σε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, ενώ η 4η ομάδα έλαβε πληροφορίες που στόχευαν στη μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς. Μετρήθηκαν σε δείγματα αίματος, στην έναρξη και στη λήξη του πειράματος, τα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε κάθε παιδί.

Τι διαπιστώθηκε; Οι ομάδες των παιδιών που είχαν εμπλουτίσει τη διατροφή τους με Ω3, μετά από 3 μήνες είχαν λιγότερο επιθετική συμπεριφορά.

Που θα τα βρεις: Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια (π.χ. σαρδέλες), τους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια), ενώ μπορείς να τα προμηθευτείς και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής (φυσικά, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου)! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!