"Τσαμπουκαλεύεται" συχνά; ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα το κάνει λιγότερο επιθετικό - AllYou.gr

Search

"Τσαμπουκαλεύεται" συχνά; ΑΥΤΗ είναι η τροφή που θα το κάνει λιγότερο επιθετικό

Βάλ' την στο πιάτο του! 

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Ιουνίου 2016

Το παιδί σου θυμώνει εύκολα, είναι εριστικό και τσακώνεται συχνά με σένα και τους φίλους του; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις λιγότερο επιθετικό! Η λύση σου είναι τα Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία -σύμφωνα με νέα έρευνα- μειώνουν την αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά των παιδιών! 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί εξέτασαν 290 παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών, με ιστορικό βίας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Η πρώτη έλαβε Ω-3 λιπαρά οξέα με τη μορφή χυμού, καθώς και πολυβιταμίνες και ασβέστιο, για 3 μήνες. Η δεύτερη, έλαβε μέρος σε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. Η τρίτη, έλαβε τα συμπληρώματα και ταυτόχρονα συμμετείχε σε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, ενώ η 4η ομάδα έλαβε πληροφορίες που στόχευαν στη μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς. Μετρήθηκαν σε δείγματα αίματος, στην έναρξη και στη λήξη του πειράματος, τα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε κάθε παιδί.

Τι διαπιστώθηκε; Οι ομάδες των παιδιών που είχαν εμπλουτίσει τη διατροφή τους με Ω3, μετά από 3 μήνες είχαν λιγότερο επιθετική συμπεριφορά.

Που θα τα βρεις: Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια (π.χ. σαρδέλες), τους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια), ενώ μπορείς να τα προμηθευτείς και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής (φυσικά, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου)! 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!