Όσο πιο θρησκευόμενο, τόσο πιο "καλό παιδί"; - AllYou.gr

Search

Όσο πιο θρησκευόμενο, τόσο πιο "καλό παιδί";

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, ΟΧΙ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Ιουνίου 2016

Μεγαλώνεις το παιδί σου σύμφωνα με τα... χρηστά ήθη, ελπίζοντας ότι έτσι θα γίνει πιο ηθικό, πιο συμπονετικό και πιο στοργικό με τους γύρω του; Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να διαψεύσει τις προσδοκίες σου, καθώς έδειξε πως τα παιδιά που προέρχονται από θρησκευόμενες οικογένειες, είναι λιγότερο γενναιόδωρα σε σχέση με τα μη θρησκευόμενα παιδιά. 

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ειδικοί έκαναν πειράματα σε 1.170 παιδιά ηλικίας πέντε έως 12 ετών, από έξι χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Ιορδανία, Τουρκία, Ν.Αφρική, Κίνα) του κόσμου, τα οποία ανήκαν σε διαφορετικές θρησκείες (χριστιανική, μουσουλμανική, βουδιστική, ιουδαϊκή, ινδουιστική κ.α.) ή οι οικογένειές τους δήλωναν μη θρησκευόμενες. Συγκεκριμένα, τους ζήτησαν να παίξουν ένα παιγνίδι, στο οποίο έπρεπε να αποφασίσουν πόσα αυτοκόλλητα θα μοιράζονταν με άλλα παιδιά. Τα παιδιά ανήκαν σε διάφορες θρησκείες.

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν; Τα πιο θρησκευόμενα παιδιά ήταν και τα λιγότερο γενναιόδωρα, ενώ τα πιο γενναιόδωρα ήταν εκείνα που προέρχονταν από μη θρησκευόμενες οικογένειες. Συγκεκριμένα, τα μη θρησκευόμενα παιδιά άφησαν για τους άλλους 4,1 αυτοκόλλητα, έναντι 3,3 που άφησαν οι χριστιανοί και 3,2 οι μουσουλμάνοι. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η θρησκεία και η ηθική δεν είναι -κατ' ανάγκη- το ίδιο πράγμα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!